Annons

Svensktränaren: "Aldrig upplevt något liknande"

Målen var för små och Arsenal blev vägrad ett byte.
Londonlagets svenske tränare Jonas Eidevall hade en del huvudbry inför, under och efter 1–0-segern i Champions League-kvalet mot Ajax.
Fotboll • Publicerad 29 september 2022
Arsenals Beth Meads huvudskada skapade förvirring. Arkivbild.
Arsenals Beth Meads huvudskada skapade förvirring. Arkivbild.Foto: Rhianna Chadwick/AP/TT

Arsenal med Stina Blackstenius från start vann med 1–0 efter mål av storstjärnan Vivianne Miedema – och avancerade till Champions League-gruppspel.

På det sättet var det en lyckad kväll för Londonlaget, men det var en stökig tillställning redan från början.

Annons

Före matchstart anade Arsenal att målen var för små. Något som visade sig stämma då de var tio centimeter för små och var tvungna att bytas ut.

– Att behöva mäta målen innan matchstart när man möter en storklubb som Ajax... jag har aldrig upplevt något liknande om jag ska vara ärlig, säger Jonas Eidevall.

Internationella regler gör gällande att målburarna ska vara 2,44 meter höga och 7,32 meter breda. I den nederländska ligan är det dock tillåtet med något mindre målburar och de hade inte bytts ut till Champions League-matchen.

Väl på planen fortsatte förvirringen.

Den engelska stjärnan Beth Mead var tvungen att bytas ut sent i matchen efter en smäll mot huvudet och svenska landslagsspelaren Lina Hurtig gjorde sig redo att hoppa in.

Det fick hon aldrig – trots att Eidevall hävdar att han hade fått höra att ett byte vid misstänkt hjärnskakning var tillåtet.

– Beth Mead behövde tas av planen. Mitt problem är att jag frågade fjärdedomaren om vi fick göra ett hjärnskakningsbyte och hon sa ja, säger Eidevall.

Svensktränaren var irriterad.

– Jag vet ärligt talat inte hur den felinformationen kunde ske. Det är en enkel fråga att svara ja eller nej på, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons