Annons

Sverige i final i Algarve Cup

FOTBOLL ALBUFEIRA. Inte en seger på snart 14 år. Men på torsdagen vann svenska damlandslaget i fotboll mot USA – för första gången sedan 1987. Segern med 2–0 (1–0) innebär att Sverige är klart för final i Algarve Cup på lördagen.
Sport • Publicerad 16 mars 2001

Efter en trevande inledning när USA hade fördel av medvind arbetade sig svenskorna upp i planen och tog initiativet.

1–0 gjorde Tina Nordlund på Hanna Ljungbergs förarbete efter 37 minuter. I andra halvlek ökade Hanna på till 2–0 i den 74:e minuten på en ribbretur efter Malin Anderssons frispark.

Annons

Det unga amerikanska laget kämpade, men svenskorna var starkare i närkamperna. Matchen var hela tiden tät och jämn.

Passningstempot har höjts avsevärt i det svenska laget.

–Vi har tränat speciellt på de detaljer som i den här matchen avgjorde till vår fördel, nämligen högre kvalitet på de snabba passningarna samt ett få till stånd ett stabilt närkampsspel, säger förbundskapten Marika Domanski-Lyfors.

Hanna Ljungberg framstår hittills som Algarve Cups hetaste spelare. Hon hade Elin Flyborg bredvid sig från start i matchen mot amerikanskorna. Elin avlöstes på topp i början av andra halvlek av Therese Lundin, medan Hanna lämnade plats först när ett par minuter återstod till Marit Björstedt från Kopparbergs/Landvetter.

Karolina Rinman från Djurgården fick sina första minuter på plan i slutet av matchen när hon ersatte Sara Larsson.

Jane Törnqvist verkar ha funnit sin rätta plats som mittback och närmar sig sin gamla form. För dagen hade hon Karolina Westberg bredvid sig.

Torsdagens resultat bröt en svit av tolv matcher utan seger mot USA.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons