GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sverige kan fylla luckorna med U23-spelare

Rebecka Blomqvist är borträknad och Stina Blackstenius är fortsatt ett frågetecken.
Nu kan Sverige tvingas kalla in spelare från U23-landslaget inför VM-kvalmatchen mot Slovakien på tisdag.
Fotboll • Publicerad torsdag 21:57
Rebecka Blomqvist stod över torsdagens VM-kvalmatch mot Finland, och missar också tisdagens möte med Slovakien.
Rebecka Blomqvist stod över torsdagens VM-kvalmatch mot Finland, och missar också tisdagens möte med Slovakien.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter 2–1-segern mot Finland på tisdagskvällen finns det fortfarande ett antal osäkra kort i det svenska fotbollslandslaget. VM-kvalet fortsätter med match mot Slovakien i Malmö på tisdag, och åtminstone en spelare är helt borträknad: Wolfsburgsanfallaren Rebecka Blomqvist, som stukade foten tidigare i veckan.

– Rebecka kommer inte att vara tillgänglig till Slovakienmatchen, säger Peter Gerhardsson.

Blackstenius kvar på bänken

Hanna Bennison missade också Finlandsmatchen, med förkylningssymptom. De kommande dagarna avgör om Evertonmittfältaren kan spela mot Slovakien.

Detsamma gäller Stina Blackstenius, Häckenanfallaren som kom till samlingen med vadproblem och som blev kvar på bänken mot Finland. I stället bytte Gerhardsson in Rosengårds Mimmi Larsson i andra halvlek.

– Stina har tränat på men det är en konkurrenssituation också. Och Mimmi har deltagit på alla träningar och gjort det bra, så vi kände att det var hon som skulle in här. Sedan får vi se hur Stinas stegring ser ut inför tisdag, säger Gerhardsson.

Seger tillbaka

De många tveksamheterna gör att han kan tvingas kalla in fler spelare till truppen. Och då blickar han främst mot det U23-landslag som på torsdagen besegrade Italien med 1–0 i Florens.

– Det finns en del spelare där som vi ska diskutera och se om vi ska ta in någon till Slovakienmatchen. Men vi ska se hur läget är här nu efter matchen först och se om det är några skador som oroar inför tisdagen. Men vi har möjlighet att ta in antingen från U23 eller från någon annan klubb.

Gerhardsson fick i alla fall ett försiktigt positivt besked under torsdagen. Lagkaptenen Caroline Seger, som varit skadad de senaste veckorna, hoppade in mot Finland och spelade runt 20 minuter. Mot Slovakien kan det blir fler.

– Det var skönt att få spela. Det var längesedan så det behövdes verkligen, säger Caroline Seger.

– Det är naturligtvis alltid Peter som bestämmer, men med fler träningar och mer tempo i kroppen så blir det lättare att få fler minuter i nästa match.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.