Annons

Sverige krossade Kuwait

Målvakterna och högerniorna. Där finns den hårdaste konkurrensen till VM-truppen, men det är angenäma problem för Sveriges förbundskaptener i handboll.
Sport • Publicerad 4 januari 2009
Dalibor Doder. Bild: Peter Åklundh
Dalibor Doder. Bild: Peter ÅklundhFoto: 

Sverige krossade blåbäret Kuwait med 39-18 i femnationsturneringen i Skåne, men de som kom före den matchen såg en mycket bättre historia mellan Sveriges reservlag och OS-tvåan Island.

Det blev svensk seger där också, 35-28, och nio mål av Oscar Carlén som gjorde blågul comeback efter ett halvårs avstängning.

Annons

Carlén, Johan Jakobsson och Kim Andersson gör alla tre anspråk på positionen som högernia.

En ska bort:

- Den positionen har den tuffaste konkurrensen. Oscar gjorde en jättebra match, han spelar i Bundesliga och vet vad som gäller i ett mästerskap, och har lika stor chans att komma i VM-truppen som de andra, sade förbundskaptenen Staffan Olsson.

Kollegan Ola Lindgren såg också reservlaget, coachat av Ulf Nyström, spela riktigt bra:

- Vi ska plocka med tre, fyra spelare från dem till turneringen i Norge i nästa vecka. Oscar ska med. Efter tre matcher där tar vi ut VM-truppen, och bantar gruppen från 21 spelare till sexton.

Målvakterna, två eller tre med till VM, är också något som förbundskaptenerna funderar över.

- Det är möjligt att vi åker med tre målvakter, och vi har de yngre Johan Sjöstrand, Pär Sandström och Andreas Palicka, säger Lindgren.

- Dan Beutler är mest rutinerad, men han har problem med ljumskarna. Men det är möjligt att han kan komma in under VM. Man får byta spelare efter gruppspelet och rundan efter, vi får se.

Sverige har använt tre målvakter förr. Det vet inte minst Lindgren och Olsson, som kämpade i försvaret framför Mats Olsson, Tomas Svensson och Mats Fransson under VM 1990. Bara som lite kuriosa nitton år senare.

Annars är nog 2009 års trupp till Kroatien tämligen klar. Och det kan ju hända att man plockar med alla i trion högernior och spelar Johan Jakobsson på annan position. Han fungerar som högersexa också.

(TT)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons