Annons

Coleman: "En emotionell berg- och dalbana"

Hon var missnöjd till tårar efter uttåget på 50 meter frisim – knappt 90 minuter senare var Michelle Coleman med och tog det svenska laget till final i medleylagkappen i OS.
Simning • Publicerad 30 juli 2021
Svenska medleylaget gick till final med femte tid i försöken.
Svenska medleylaget gick till final med femte tid i försöken.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverige tog sig till final med femte tid på 4x100 meter medley med tiden 3.56,23, 1,01 över det svenska rekordet.

Det finns tid att kapa. Bland annat genom Coleman som simmade startsträckan i ryggsim på 1.00,73, dryga sekunden över hennes svenska rekord från juni.

Annons

Men så hade hon heller ingen bra uppladdning.

Besvikelsen var stor sedan hon misslyckats på 50 meter frisim där hon missade semifinal efter att ha varit drygt en halv sekund över sitt personliga rekord.

– Jag försökte ta mig samman, det är liksom mer än min egen prestation som står på spel i en lagkapp. Jag ville verkligen inte göra dem besvikna. På något sätt lyckades jag samla ihop mig någorlunda, helst hade jag bara velat åka hem och kura ihop mig i ett hörn, säger hon.

Sophie Hansson simmade upp Sverige till andra plats i bröstsim (1.05,61), Louise Hansson föll tillbaka till tredje i fjäril (56,79) och Sarah Sjöström höll tredjeplatsen i heatet med 53,10.

Sverige är något av en outsider i lagkappen och med en maxprestation i finalen natten till söndag, svensk tid, skulle laget kunna vara med och slåss om en medalj.

Likt på VM 2015 då svenskorna tog ett skrällsilver.

– Vi alla har någon tiondel att ta här och där, det var nog ingen av oss som kände att det var ett perfekt lopp, säger Louise Hansson.

I försöken var Kanada snabbast på 3.55,17, en hundradel före USA och 22 hundradelar före Australien.

Sverige var 1,06 efter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons