Annons

Systersonen har blivit riktigt stor

De möttes i en match för sex år sedan. Nu är förre IFK-profilen Joachim Stenbäcken handbollspensionär. Och systersonen Jonathan, 20, på väg till VM i Kroatien.
Sport • Publicerad 4 januari 2009
Jonathan Stenbäcken är på väg att ta en plats i VM-laget som åker till Kroatien. BILD: PETER ÅKLUNDH
Jonathan Stenbäcken är på väg att ta en plats i VM-laget som åker till Kroatien. BILD: PETER ÅKLUNDHFoto: 

- Han har bra fysik, bra blick, bra teknik, bra inställning och mycket bättre bollkänsla än jag, skrattar "Kimmen", som var på plats i Kristianstad i går.

Han fick se Sverige A köra över Kuwait med 39-18 och Jonathan Stenbäcken, son till syster Annika, göra tre mål för Sverige.

Annons

Det kan vara på sin plats att reda ut släkten Stenbäcken - som har fått fram inte mindre än sju elitidrottare.

Den äldre generationen består av Bengt-Göran och Tore som spelade fotboll i Elfsborg på 1970- och 80-talet. Lillebror Joachim Stenbäcken är känd för de flesta och har 55 A-landskamper i handboll.

Sebastian, son till Bengt-Göran, spelade elithandboll i Alingsås och Wasaiterna men har nu lagt av. Jonathan och Alexander, båda i Sävehof, är söner till "Kimmens" syster Annika.

Dessutom är Rikard, son till Tore, elitspelare i innebandy i Älvstranden.

Det tyngsta namnet just nu är Jonathan som ingår i Sverige A i sexnationers-turneringen.

Och morbror "Kimmen" är säker på sin sak:

Systersonen spelar VM i Kroatien i januari.

- Det blir det här laget plus Oscar Carlén, Johan Sjöstrand och Jonas Källman. Jonathan har redan sitt namn på tröjan, säger "Kimmen".

- Det finns väl en stor chans att jag kommer med, ler Jonathan, som är för ung för att minnas Joachims karriär.

- Men vi har mött varandra en gång. Det var när han var spelande tränare i Bromölla och de mötte oss i Vårgårda. Jag var bara 14 år, men det var kul att hinna med och möta honom.

Annons

Sverige A mot blåbärslaget Kuwait blev inte mycket till match. Sveriges blivande VM-motståndare inledde inspirerat, kämpade och hördes.

Men bränslet tog slut.

Sverige vann andra halvlek med förkrossande 25-8 efter en kontringsfest där Janne Lennartsson gjorde åtta mål och Henrik Lundström fem (tio totalt). Stackars reservmålvakten Ahmad Alfarhan fick väl inte ihop en enda räddning.

Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons