Annons

Tack för showen, Nosaby

De som hade tappat en hel startuppställning inomhus. De som egentligen inte hade imponerat en enda gång under turneringen. Och så tänder Nosaby till och manglar KFF sönder och samman.
Sport • Publicerad 4 januari 2009

– Vi sa att vi skulle gå in och göra match av det. Att vi skulle bjuda till. Alliansen är ju speciell.

Orden är Stefan "Messer" Anderssons, Nosabys hjälptränare som följt laget genom turneringen. Han har precis sett laget göra narr av KFF. Både i en och två halvlekar. 3–0 efter den första. 7–1 efter den andra.

Annons

Vad hände egentligen?

– Ja, det var verkligen roligt att se. Det har vi inte fått göra innan i turneringen. Men vi lyckades växla tempo och orkade hela matchen.

Andreas Persson rundade Christian Fegler och satte 1–0. Publiken jublade högt och de flesta tänkte nog: "Ja, det kanske kan bli match av det här ändå".

Det blev det aldrig. Nosaby var för snabba och alldeles för taggade. Egentligen kunde det stått både 4–0 och 5–0 innan det var dags för paus.

– Det är klart att killarna blir inspirerade när man möter storebror. Men visst är det viktigt med första målet, sa "Messer".

Jo, det är klart. Men som Nosabys fotbollsbas Tommy Lindgren uttryckte det:

– Vi gjorde sju mål, KFF var väl inte i närheten av att skapa sju målchanser.

Nej, KFF förstod nog aldrig riktigt vad som hände. I stället försökte Sanjin Tufek filma till sig en straff och blev i stället varnad och senare utvisad. När sedan även KFF:s juniorer förlorade blev det klart att de dubbla regerande mästarna inte ens får ett lag i semifinalerna.

Nu bjuds i stället publiken på en riktig godbit mellan Nosaby och Bromölla.

– Dom har ju någon riktig bombare där bak. Men chanserna är nog 50–50, säger "Messer".

Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons