Annons

Talang med tungan rätt i mun Martin Lovén blev sexa i Team Sportia Cup på hemmaplan

Pingisen i Kristianstad har väntat länge på ett generationsskifte. Men nu ser det bättre ut än vad det gjort på flera år.
Sport • Publicerad 9 september 2003
Martin Lovén tillhör en av Skånes mest lovande elvaåringar i pingis. KFUM-spelaren slutade på sjätteplats när Team Sportia Cup avgjordes i Idrottshallen i helgen. BILD: BOSSE NILSSON
Martin Lovén tillhör en av Skånes mest lovande elvaåringar i pingis. KFUM-spelaren slutade på sjätteplats när Team Sportia Cup avgjordes i Idrottshallen i helgen. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

En av de allra största talangerna är elvaårige Martin Lovén från KFUM Kristianstad. Han finns med i Skånes Bordtennisförbunds senaste satsning på länets talanger – Team Stiga Skåne.

Tillsammans med klubbkamraten David Johansson och Degebergas Joel Enermo, båda i pojkar 13, får han försvara nordöstra Skånes färger i den satsningen.

Annons

– Det är bara roligt. Vi var på ett första läger i Helsingborg för två veckor sedan. Tufft, men roligt, säger Martin, när Bladetsporten träffar honom under helgens Team Sportia Cup i Idrottshallen. Martin har precis vunnit pool 8 i överlägsen stil. Han gjorde det utan att tappa ett enda set mot klubbkamraten Johan Falk, Snogeröds Henrik Nilsson eller Trelleborgs Tobias Johansson-Uttelius.

– Det gick ganska enkelt, men nu är det åttondelsfinal och då blir det säkert tuffare. Jag ska visst möta Simon Gerell från Frej, säger Martin.

En spelare, som precis som KFUM-spelaren, var toppseedad innan tävlingen och Martin fick slita för att vinna matchen. Men efter 13–11 i det fjärde setet stod et klart att KFUM-spelaren var klar för kvartsfinal efter 3–1 i set.

I kvartsfinalen väntade Skåneettan Benny Nilsson från Ajax och han blev för svår för Martin Lovén den här dagen.

Benny vann med 11–9, 11–7, 6–11, 11–6 och slutade sen tvåa i klassen efter förlust mot Patric Åberg, Dänningelanda.

Martin Lovén började spela pingis när han var sju år. Fyra år senare tillhör han Skånes bästa elvaåringar och han hävdar sig även bra bland trettonåringarna.

Tre pass i veckan med KFUM Kristianstads A-grupp ska utveckla honom ytterligare.

– Jag hade gärna tränat ännu mer om det gått. Men nu har vi bara tre träningar i veckan, säger Martin, som så många andra ungdomar har Jan-Ove Waldner som sin idol.

Vilket är ditt bästa slag?

– Helt klart forehanden. Jag gillar att spela forehand över hela bordet, säger Martin.

Annons

– Sen har jag en ganska bra serve också...

Och det var också serven och forehanden som var Martins segervapen när han blev sexa i Team Sportia Cup.

Jonas Nilsson

FaktaMartin Lovén

Ålder:11 år.

Familj:Mamma Elisabeth och storasyster Anna.

Bor:På Näsby.

Klubb:KFUM Kristianstad.

Aktuell:Team Sportia Cup som avgjordes i helgen i Kristianstads idrottshall.

FaktaTeam Stiga Skåne

Annons

Skånes Bordtennisförbund storsatsar tillsammans med Stiga för att få fram nya pingistalanger.

20 talanger i åldern 11-13 år ingår i Team Stiga Skåne och bland de 20 finns tre spelare från nordöstra Skåne. Joel Enermo, Degeberga, samt David Johansson och Martin Lovén, båda KFUM Kristianstad.

Teamet kommer att samlas vid fyra eller fem tillfällen under året och tränas under ledning av BTK Rekords Anders Karlsson, som också ansvarar för P11 och P13 inom Svenska Bordtennisförbundet.

BORDTENNIS KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons