Tamt Osby vek ner sig

De första 13 minuterna var en helt och hållet jämn historia mellan Osby och Värnamo. Sen kom Värnamos ledningsmål och med de kom Osbys tunga fall.
Sport • Publicerad 7 februari 2008

Efter Värnamos ledningsmål föll i princip allt för Osby. Laget tappade spelet men framförallt självförtroendet enligt Stephen Higgins, coach för Osby.

– De gör mål på en tekning och minuten efter studsar en puck in lite oturligt. Det syntes direkt att det var vad som behövdes för att de skulle gå åt skogen, alla självförtroende var borta.

Det fanns en sekvens i matchen där Higgins fortfarande trodde på en vändning, 1–2-målet en minut in i den andra perioden.

– Men möjligheten försvann ganska snabbt, Värnamo gjorde 3-1 en minut senare och sen rullade det bara på för deras del.

Som Stephen Higgins själv uttryckte de så hade Osby studsarna emot sig matchen igenom men det var faktiskt mot ett Värnamo som spelade bra.

I och med förlusten är Osby borta från striden om en play off-plats och nu kommer det bli svårt att motivera spelarna gissar OIK-coachen.

– Vi har ett jättestort backproblem till att börja med och med det i bakhuvudet tillsammans med att vi inte längre har något att spela för tror jag de blir tufft, jag hoppas det räcker med att vi går in med tanken om att försvara vår stolthet.

Oscar Malm

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.