unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Thiem slog världsettan – klar för final

Dominic Thiem knöt nävarna efter att ha besegrat världsettan Novak Djokovic i semifinal i ATP-slutspelet.
Dominic Thiem knöt nävarna efter att ha besegrat världsettan Novak Djokovic i semifinal i ATP-slutspelet.
Foto: Frank Augstein/AP/TT

Dominic Thiem är klar för final i herrtennisens ATP-slutspel i London. Den österrikiske världstrean, som för drygt två månader sedan vann US Open och tog karriärens första grand slam-titel, besegrade den serbiske världsettan Novak Djokovic i en jämn semifinal över tre set som pågick i knappt tre timmar.

Thiem spelade hem första set med 7–5, men förlorade andra med 6–7 efter ett långt tiebreak (10–12). Även tredje och avgörande set gick till tiebreak, men då var Thiem starkast och vann med 7–6 (7–5).

I söndagens final möter 27-åringen antingen spanske världstvåan Rafael Nadal eller ryske världsfyran Daniil Medvedev som semifinalmöts senare under lördagskvällen.