Annons

Thomas Enqvist högst seedad svensk i Wimbledon

Sport • Publicerad 19 juni 2001

TENNIS. Thomas Johansson vann i söndags grästurneringen i tyska Halle. Men när seedningen till Wimbledon presenterades på måndagen fanns en annan svensk före Johansson på listan. Thomas Enqvist, som nådde fjärde omgången förra året i Wimbledon, är seedad tia, Johansson är strax efter på en elfteplats.

Ytterligare en svensk – Magnus Norman – är seedad, han återfinns på 18:e plats. Förstaseedad bland herrarna är regerande och sjufaldige mästaren Pete Sampras, USA. Martina Hingis är etta bland damerna.

Annons

Arrangörerna har trots protester från flera spelare delvis tagit hänsyn till tidigare framgångar på gräs vid seedningen.

Framförallt är det grusspecialister som protesterat mot det faktum att de trots framskjuten ranking inte blir seedade alls eller får låg seedning. TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons