Thomas Johansson dubbeltränar för OS

Den spelande sportchefen för Swedish open hade en nervös start i Båstad. Men Thomas Johanssons rutin fällde avgörandet i singeln mot landsmannen, unge Filip Prpic, på centrecourten.
Sport • Publicerad 9 juli 2008

Johansson är vidare till andra omgången där han möter Tomas Berdych, rankad fyra i tävlingen.

Frågan är om han överlever singeln mot tjecken, som han mött två gånger och förlorat båda.

- Det ska bli skoj att se vad jag kan göra, säger Thomas Johansson.

Skulle det bli förlust finns det ändå mer att spela om i Båstad. Med tanke på Peking.

Johansson ska dit och spela OS-dubbel i par med Simon Aspelin. Duon får jobba hårt för att hinna spela ihop sig, med tanke på tävlingsprogrammet framöver, Toronto och Cincinatti.

- Vi kommer inte att spela ihop där. Men vi har tränat mycket här i Båstad i en vecka och spelar också. Och vi kommer att träna mycket i Peking.

Johansson fick frågan vad han har för medaljchanser i OS. Han ska ju också spela singel.

- Jag vet inte hur jag ligger till på OS-tempen. Finns det frostgrader på den? Äh, det är svårt att säga vilka chanser jag har, men OS är en av få stora tävlingar där man kan få en bra lottning. I dubbel har Simon och jag en ganska bra chans.

Den mentalt starke schweizaren vinner i tävling efter tävling.

Thomas Johansson, på femtonde året som proffs, gick vidare med 7-6, 6-3 mot Filip Prpic.

- Jag var spänd och nervös, det är så när man möter en landsman och är favorit. Min rutin fällde avgörandet, hade Filip varit lite kall hade han sett att jag inte spelade bra.

Matchen fick ett långt avbrott på grund av störtregn

Och det fick Thomas att fundera i den roll han också har, sportchefens.

- Nästa år måste vi ha en bra presenning med fläktar under på centrecourten. Det kommer att kosta men är värt det med tanke på hur vädret kan vara.

Den dubbla rollen stressar inte.

- Nej, det mesta jobbet gjorde jag före tävlingen. Det handlade om att skaffa hit så bra spelare som möjligt. Och det var ganska lätt, spelarna vet att Båstad är en bra tävling, och jag vet hur en bra tävling ska vara. (TT)

Bo Harmby/TT
Bo Harmby
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.