Annons

Thor Hushovd lycklig Girosegrare på Avenyn

Sport • Publicerad 18 juni 2001

CYKEL. Det var upplopp på Avenyn i Göteborg på söndagen. Då gick Postgirot på cykel i mål.

–Absolut min största seger som proffs, sade slutsegraren Thor Hushovd.

Annons

I fredags var det våldsamma kravaller med skottlossning och ett 70-tal skadade på Avenyn. Cyklisterna i Postgirot hade svårt att tro att det var där de skulle gå i mål. Thor Hushovd var chockad när han såg tv-bilderna.

–Att detta har skett här i Göteborg är skrämmande, sade Hushovd.

Men cyklisterna trampade ändå iväg de 18 milen från Jönköping till Göteborg på söndagsmorgonen. I Göteborg möttes de av ett folkhav kring Avenyn och Götaplatsen inne i centrala Göteborg, just där kravallerna varit.

–Vi känner sorg. Det kändes inte som vanligt när man gick upp längs Avenyn i dag. Dessa ligister, som nästan var en yrkesarmé, har våldtagit vår stad, sade kommunalrådet Göran Johansson.

Han var en av de 20000 som fick se Thor Hushovd, iklädd den gula ledartröjan, köra i mål som slutsegrare i den 20:e upplagan av Postgirot. Den 23-årige norrmannen höjde näven mot skyn när han rullade i mål mitt i klungan.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons