Timrå närmar sig SHL efter storseger

Timrå har skaffat sig tre matchbollar i den allsvenska hockeyfinalen.
Efter en övertygande 6–2-seger i match fyra borta mot Björklöven talar mycket för att man kan ta på sig SHL-hattarna på onsdag hemma i Timrå.
Ishockey • Publicerad 10 maj 2021
Timrå har 3–1 i matcher i den hockeyallsvenska finalserien.
Timrå har 3–1 i matcher i den hockeyallsvenska finalserien.Foto: Erik Mårtensson/TT

Efter förlusten i den första finalen har Timrå imponerat desto mera. Bakåt har Medelpadlaget knappt släppt till någonting.

Och framåt har Lodin och kompani med ett effektivt passningsspel till synes enkelt tagit sig fram gång på gång. De tre senaste matcherna har man gjort 19 mål.

– Vi spelar det spel vi gjort hela säsongen, tajt försvarsspel och så trycker vi dit våra lägen. I de här matcherna har vi varit effektiva, säger Lodin som provat på SHL-spel med Örebro.

Nu vill han göra det igen med Timrå.

– Såklart. Det är det målet vi jobbat mot sedan vi samlades i höstas.

Orkeslöst Björklöven

Björklöven ser ut att ha drabbats värst av covidsjukdomen.

För tre veckor sedan var Umeålaget i toppform och tog hem den första finalen klart.

Nu agerar man håglöst, orkeslöst – och backlöst. Förlusten av avstängde Daniel Rahimi, covidsjuke Alexander Deilert och ett par backar till ser ut att kunna stå laget dyrt.

Man helt enkelt inte räckt till defensivt.

Ändå inledde och avslutade Björklöven match fyra med betydligt bättre fart och energi än man gjort ett dygn tidigare.

Men man hade lika svårt med spelet i egen zon. Timrå kunde dominera framför Kevin Poulin i Lövens mål och även utnyttja ett par hårresande blindpassningar från Björklövens spelare.

"Kuggar i och kör"

2–0 efter första perioden genom mål av Johan Lindholm och Jonathan Dahlén blev till 5–1 efter två perioder sedan backen Per Svensson lobbat in 3–0, hans backkollega Filip Westerlund skjutit 4–0 och Jeremy Boyce-Rotevall gjort 5–0 innan Björklövens Alex Hutchings efter en av få Timråmissar i matchen fick hål på Timrås nolla.

Ytterligare en reducering till 5–2 kom på styrning av William Eriksson i början av den tredje perioden.

Slutresultatet 6–2 fastställdes sedan av Jakob Ragnarsson efter en ny groda av Lövenförsvaret.

Sex olika målskyttar säger också en del om Timrås styrka.

– Vi har fyra formationer som kuggar i och kör. Vi känner oss starka. Nu gäller det att vi kommer ut på tå på onsdag och kör som vi har gjort i den här matchen, säger forwarden Erik Walli Walterholm.