Annons

Tina på kryckor – men inte det svenska spelet

n FOTBOLL MALMÖ. Det svenska damlandslagets spel gick verkligen inte på kryckor. Tvärtom. Sverige vann med 4–1 i VM-kvalets nyckelmatch mot Danmark. Men det gjorde Tina Nordlund efter 90 minuter på en regntung gräsmatta.
Sport • Publicerad 1 oktober 2001
Hanna visade vägen. Hanna Ljungberg visade vägen för Sverige med sitt 2–1 mål.Här i kamp med Danmarks Lene Terp. Till vänster Malin Moström.Bild:
Hanna visade vägen. Hanna Ljungberg visade vägen för Sverige med sitt 2–1 mål.Här i kamp med Danmarks Lene Terp. Till vänster Malin Moström.Bild:Foto: 

–Det är inte så farligt som det ser ut, sade Tina. Det var en av hennes finurliga, kvicka bollbehandlingar som fick den danska motståndaren att komma helt snett. I stället för att träffa bollen, träffade danskan Tinas vad. –Äh, det är nog en vanlig ”vadkaka”, jag kan nog träna som vanligt på tisdag. Kryckorna är mest för att avlasta, sade Tina Nordlund. I Umeå vill de naturligtvis ha en frisk Tina Nordlund på onsdag, fredag och söndag. För då är det premiär i damernas Champions League, för Umeå gruppspel på hemmaplan mot Auto Trade Femina (Ungern), Grand Hotel Varna (Bulgarien) och Sparta Prag (Tjeckien). –Jag hoppas jag kan vara med, sade Tina. Hon var inte direkt inblandad i något av Sveriges mål, men slog inlägg som borde resulterat i mål. Mycket av spelet gick genom innermittfältarna Malin Moström och Malin Andersson, mindre av det på Tina Nordlunds högerkant. Hon viftade med armen, ville ha mer boll. –Det blir så ibland. Sverige tog ledningen, Danmark kvitterade och tog över spelet en stund. –Vi gav dem för mycket tid att bygga upp sina anfall. Men vi kunde ha punkterat matchen tidigare. Där var ju massor av svenska målchanser, och till slut i andra halvlek hittade bollen rätt väg: 2–1, 3–1, 4–1. –Det löste sig ändå. Planen sög, det gick inte att hålla samma tempo hela tiden. Har ni spelat bättre anfallsfotboll någon gång? –Nej, inte mot så bra motstånd. Vi har bra självförtroende nu. Fyra VM-kvalmatcher återstår, bland annat borta mot gruppens näst bästa lag Danmark. –Vi är långt ifrån klara för VM ännu, sade Tina Nordlund. Men det känns som att halva flygresan österut 2003 bildlikt är avverkad.n

Av Bo Harmby, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons