Tjeck med meriter provtränar med Mjällby

I går kom Michal Scasny till Hällevik för att träna med Mjällby AIF. Den 29-årige mittfältaren från Tjeckien har meriter från Uefa-cupen och kan skriva på för Mjällby redan om några dagar.
Sport • Publicerad 23 juli 2008

– Vi ska fatta beslut i slutet av veckan eller i början på nästa. Än ser det positivt ut, säger Jörgen Martinsson, ordförande i Mjällby AIF.

Scasny har meriter från både ligaspel i Tjeckien och Belgien. Bland annat har han spelat i Sparta Prag och med tjeckiska Viktoria Zizkov gjorde han tolv matcher i Uefa-cupen. Den senaste tiden har han tillbringat i den cypriotiska högstaligan, där han i slutet av april spelade den sista seriematchen.

– Vi har genom olika kontakter fått nys på honom. Vi har diskuterat honom under en tid och kollat upp referenser. Sedan var det ett ganska snabbt beslut att ta hit honom, berättar Martinsson. I går gjorde han sin första träning med klubben. Och Martinsson gillade vad han såg.

– Han är teknisk, spelskicklig och slår frisparkar och hörnor.

– För att vi ska skriva kontrakt måste han tillföra laget kvaliteter som vi saknar. Vi ska bekanta oss mer med varandra i veckan.

Michal Scasny har anknytning till Sverige genom sin syster Pavlína Scasna som spelar för LdB FC Malmö.

Scasny stannar i Hällevik veckan ut, men redan i dag kan han få dra på sig Mjällby-tröjan. U21-laget möter Helsingborg på bortaplan och om alla papper blir klara får han spela.

Den tekniske tjecken kan komma att ersätta Marcelo Sarvas, som lämnade klubben för LB07.

– Han kan bli ett bra komplement. Men det är flera pusselbitar som ska falla på plats.

Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.