Tjeckiska superskrällen vann Franska

Barbora Krejcikova vann damernas singelturnering i Franska mästerskapen i tennis.
Den oseedade tjeckiska dubbelspecialisten, som under söndagen spelar dubbelfinal, besegrade 31-seedade ryskan Anastasija Pavljutjenkova med setsiffrorna 6–1, 2–6, 6–4 och tog därmed sin första grand slam-titel i singel.
Tennis • Publicerad 12 juni 2021
Barbora Krejcikova vann Franska mästerskapens damsingelturnering efter finalseger mot Anastasija Pavljutjenkova.Foto: Michel Euler/AP/TT

Damernas singelturnering på Roland Garros grus i Paris har varit fylld av skrällar och utslagna toppspelare. Framme i finalen var två spelare som aldrig tidigare hade varit så långt framme i en grand slam-turnering i singel: oseedade tjeckiskan Barbora Krejcikova och 31-seedade ryskan Anastasija Pavljutjenkova.

Vinnare blev dubbelspecialisten Krejcikova som 2018 var med och vann Franska mästerskapens och Wimbledons dubbelturneringar. Nu kan hon alltså även kalla sig singelmästare i grand slam-sammanhang.

25-åringen avgjorde matchen på sin fjärde matchboll, när Pavljutjenkova slog en dubbelfattad backhand för långt.

– Jag är jätteglad, säger hon i segerintervjun i Eurosport och fortsätter:

– Jag kan inte tro på att jag har vunnit en grand slam.

På söndagen kan Krejcikova även spela hem dubbelturneringen när hon i par med landsmaninnan Katerina Siniakova, andraseedade, möter 14-seedade Bethanie Mattek-Sands, USA, som spelar ihop med Iga Swiatek, Polen, som i fjol vann Franska mästerskapens singelturnering.

Fakta: Senaste mästarna

2021: Barbora Krejcikova (Tjeckien)

2020: Iga Swiatek (Polen)

2019: Ashleigh Barty (Australien)

2018: Simona Halep (Rumänien)

2017: Jeļena Ostapenko (Lettland)

2016: Garbiñe Muguruza (Spanien)

2015: Serena Williams (USA)