Annons

Tobias Fredriksson bröt foten

HANDBOLL IFK-spelaren Tobias Fredriksson fick säsongen 1998/1999 spolierad på grund av en fraktur på båtbenet. I tisdags blev han skadad igen. Ett ben i foten är trasigt.
Sport • Publicerad 10 augusti 2001

Det var i tisdags som olyckan var framme. På en spelövning under säsongens första träning med boll skulle Fredriksson göra ett genombrott mellan två försvarare. Han kom igenom och avslutade, men landade fel.

– Jag kände att det krasade till, säger Fredriksson.

Annons

Han uppsökte direkt läkarvård och blev röntgad.

Där konstaterades det att det var en fraktur på ett ben i foten. Benet sitter på yttersidan av högerfoten, strax bakom lilltån.

– När läkaren sa att det var en fraktur tänkte jag: ”tre-fyra månader”, säger Fredriksson. Dess bättre var inte skadan så allvarlig. och han slapp dessutom undan gips. Skador av den här typen gipsas endast om patienten själv vill.

Och Fredriksson var inte speciellt sugen på att bli gipsad.

– Jag har haft gips tillräckligt, säger Fredriksson och syftar på sin tid med skadat båtben.

Istället ordinerade doktorn trätofflor och kryckor.

– Jag var och köpte ett par idag (läs igår). Ett par riktiga ”träbonnar”, det dög inte med några gummisulor, säger Fredriksson och skrattar.

– Men man kan inte säga att det är bekvämt.

Det blir trätofflor och vila i två veckor och därefter kan han börja med lättare träning.

Och målsättningen är solklar. Han ska vara tillbaka innan serien startar om en och en halv månad.

Annons

– Sedan hade det givetvis varit skönt att spela någon träningsmatch innan det drar igång också, säger Fredriksson. Det finns säkert fler som hoppas på ett snabbt tillfrisknande. IFK-ledningen har i dagsläget det tunt med niometersspelare och läget blev ju inte bättre av att Fredriksson går skadad.

Säsongens första träningsmatch, spelades i onsdags (29–29 mot Bromölla). En match Fredriksson följde från läktaren.

I matchen blev ytterligare en niometersspelare, Martin Karlsson, skadad. Det innebar att Mattias Jönsson, Jon Svensson och Christian Olsson fick dra ett tungt lass. Men trion skötte sig bra och svarade bland annat för 16 av målen.

Mattias Jönsson var, enligt IFK-tränaren Uffe Larsson, bäst på plan och Fredriksson berömmer även de två övriga.

I spelet saknades det en hel del, men å andra sidan har IFK inte börjat träna med boll på allvar.

– Jag tycker det såg hyggligt ut med tanke på att vi knappt rört bollen och att vi hade dåligt med avbytare, säger Fredriksson.

Fredriksson som är helt inställd på att spela när det drar ihop sig till seriespel.

– Jag har haft tillräckligt med skador och jag ska f-n spela.

Går läkningsprocessen som läkaren lovat och som ”Fredriksson tänkt, är det högst troligt att det blir så. Men det finns en sak som kan ställa till det.

– Det skulle vara om jag ramlar i mina nya tofflor.

Av Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons