Tobias Ursprung, du är veckans hetaste lirare – igen! Förra gången var i slutet av maj.

Sport • Publicerad 12 augusti 2004
1 Tobias Ursprung.
1 Tobias Ursprung.Foto: 

– Oj då! Det var ju kul!

Den gången gjorde du mål direkt på avspark. Nu gjorde du alla sex målen när ni slog Näsum med 6–2. Det hör ju inte till vanligheterna.

– Jag gjorde sex mål i en B-lagsmatch i fjol, men det här är första gången i A-lagssammanhang. Jag tror att jag har gjort tre eller fyra som bäst tidigare.

Berätta om målen.

– Det första var en halvträff, men det är typiskt att en sådan går in också. Sedan var det två rena frilägen, ett nickmål och en straff. Det sjätte målet fick jag lite till skänks. Det var en försvarare som missade en undanrensning.

Du leder skytteligan i division sex överlägset.

– Jag är uppe i 20 mål nu, och jag siktar på att spräcka 30-strecket innan serien är slut.

Det verkar som om du är för bra för den här serien.

– Nej, det är laget som är för bra!

Men ni leder ju inte ens serien.

– Vi har varit lite för ojämna och så har vi haft marginalerna emot oss i en del matcher. Jag är helt säker på att vi kommer att gå upp, med eller utan kvalspel.

Hur kan du vara så säker?

– Därför att vi har den bredaste truppen i serien. På slutet har vi haft sju, åtta man borta och vunnit ändå. Det kommer att fälla avgörandet i långa loppet.

Hur blir det för din egen del då? Stannar du i KBI?

– Jag tänker inte alls på något sådant nu. Jag trivs utmärkt i klubben och vi ska som sagt ta oss upp i femman. Sedan får vi se – jag har inte stängt några dörrar.

2 Martin Persson, anfallare, Tosteberga/Nymölla"Sigge" har spelat för klubben hela sitt liv utom under fjolåret då han inte orkade pendla från sina studier i Linköping. I slutet av vårsäsongen gjorde han comeback och i fredags visade han att han hittat hem på allvar. Två snygga mål (1–0 på ren överraskning, 2-0 på en läcker lobb) var orsaken till att Sjöbo sänktes med 3–0. Med "Sigge" i laget kan T/N börja snegla uppåt i tabellen.

3Mikael Thomasson, mittfältare, Kristianstads FFKrånglande ljumskar och därav pendlande form har gjort att Mikael Thomasson hamnat utanför startuppställningen i KFF. Mikael visade dock med eftertryck i bortamatchen mot Bunkeflo att han inte tänker få träsmak på bänken. Inhopp i andra halvlek och tolv minuter senare var han tvåmålsskytt – ett inlägg direkt i mål och ett rent frilägesmål avgjorde matchen.

4 Ann Tillberg, anfallare, Åhus IFÅhus IF har haft problem med målskyttet i damfemman. Inför mötet med Fjälkinge i helgen hade de bara lyckats producera 18 mål på elva matcher, men så kom ketchupeffekten. Hela sex mål där Ann Tillberg var den som var allra hetast. Hon nätade fyra gånger. Inte illa med tanke på att Ann inför den här säsongen haft ett uppehåll från fotbollen på tio år.

5 Kristoffer Ivarsson, anfallare, NosabyAtt Nosaby skulle slå Askeröd var ingen sensation. Men att mannen bakom verket skulle vara Kristoffer Ivarsson var mer överraskande. Ivarsson har mestadels fått agera inhoppare under säsongen, men när han nu fick chansen från start tog han den. Två mål och en assist vid 4–2–segern gör honom förstås ensam i konkurrensen om titeln "Matchens Lirare".

...och så de svalaste:

Målskyttarna i Åhus HBK:

Återkomsten efter semestern har blivit till ett brutalt uppvaknande för Åhus HBK. Inte ett enda tillverkat mål på två matcher trots att man har mött två bottenlag, och nu känns den tidigare så säkra seriesegern hotad. Tröst i bedrövelsen är att man i alla fall skapar chanser. I fredags hade Johan Stark och Johan Schrewelius var sitt skott i stolpen. I tisdags hade Jimmy Olsson två nickar i trävirket. Nu krävs det bara bättre skärpa.

Senaste heta listan:

1. Artan Alija, Tollarps IF, 2. Marcus Senften, Mjällby AIF,

3. Joakim Kullman, VMA IK, 4. Veronica Persson, Wä IF,

5. Jesper Karlsson. Svalast:Joel Ringström.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.