Tog andra raka – för första gången på två år

Fjolåret renderade bara i fyra segrar totalt.
Borta mot Falkenberg tog Kalmar andra raka segern i allsvenskan – något som inte hänt på över två år.
Fotboll • Publicerad 21 juni 2020
Kalmar segerjublar. Nanne Bergstrands manskap har fått en kanonstart på årets säsong.Foto: Thomas Johansson/TT

Nanne Bergstrands Kalmar har fått en kanonstart på fotbollsallsvenskan 2020.

Efter den inledande förlusten, 1–2 borta mot Norrköping i premiären, har det blivit två raka segrar.

4–0-segern mot Helsingborg i torsdags följdes upp med 2–0 borta mot Falkenberg, på en regntung gräsmatta.

Brassen Romario gjorde matchens första mål efter 70 minuter när han vid straffområdets linje kunde prickskjuta in ledningsmålet, fint framspelad av 18-årige Isak Jansson, förbi en chanslös Johan Brattberg i hemmamålet.

Om Brattberg inte kunde göra något på 1–0 var han desto mer olycklig vid 2–0 kvarten senare. Efter en utrusning spelade han bollen rakt på Kalmars Piotr Johansson som från 30 meter kunde lägga in bollen i mål.

– Det var en bra träff. Ett klassmål rakt igenom. Det är yttersidan och halvvolley, halva planen. Det är många tekniska nummer som ska sitta där, säger Johansson till DPlay om sitt eget mål.

Faktum är att det är första gången sedan maj 2018 som Kalmar vinner två raka matcher eller mer i allsvenskan.

– Vi är bra. Vi är ett lag och vi jobbar för varandra. I dag är det lite ställningskrig i den första halvleken. Det var svårspelat. Jag tycker vi tar tag i det i andra halvlek. På det stora hela en stabil insats, säger Johansson.

Efter en fjolårssäsong med bara fyra segrar och elva oavgjorda höll sig laget med nöd och näppe kvar i högstaligan via kvalspel.