Tollarp upp i topp efter femte raka

FOTBOLL TOLLARP. Fem raka segrar och serieledning. Tollarp är ett lag i medvind just nu. – Det trodde jag verkligen inte efter premiären, säger Tollarpstränaren Tommy Börjesson.
Sport • Publicerad 21 maj 2002

Förra säsongen spelade Tollarp i division V. I år är man nykomlingar i fyran och efter storförlusten i premiären mot, 2–7, mot VMA IK var det inte många som trodde på Tollarp. Men efter fem raka segrar leder Tollarp serien två poäng före VMA IK. – Det var många som sa att vi inte skulle klara oss i fyran med den backlinjen vi har. Vi släppte ju in två mål i snitt per match förra säsongen. Men vi har ju bevisat motsatsen, myser Tommy Börjesson. Efter storförlusten mot VMA IK bytte Tommy Börjesson spelsystem från att ha spelat 4-4-2 till att spel 4-5-1. Det har visat sig var ett vinnande drag. Per-Ola Mårtensson har varit suverän på topp och i backlinjen har Anders Haak varit mycket stabil. Just dessa båda spelare hade stor del i segern när Tollarp besegrade Sibbhult med utklassningssiffrorna 5–1. – Tollarp är det bästa laget vi mött i år. De var klart bättre än vi idag, suckar Sibbhultstränaren Krister Andersson uppgivet. Tollarp dominerade hela matchen och slutresultatet var i underkant. Med lite tur kunde Tollarp gjort ett par mål till. Man skapade flera riktigt heta chanser. Allt som oftast var det Per-Ola Mårtensson som med hjälp av sin snabbhet skapade chanser både åt sig själv och sina lagkamrater. Han spelade bland annat fram Johan Andersson som med ett mäktigt volleyskott sköt 2–1 i slutet av första halvlek. Dessförinnan hade Anders Haak lyckats med konststycket att slå en hörna direkt i mål. Per-Ola Mårtensson gjorde sedan själv två mål och matchen var avgjord. – Det kändes bra idag. Jag hade stora ytor att springa på där framme eftersom jag är ensam på topp, säger han. Mattias Thurban fastställde sedan slutresultatet till 5–1 på straff. Återstår nu att se om Tollarp kan behålla den goda formen och hänga med i toppen. Tommy Börjesson håller dock fast vid den målsättning han hade inför säsongen. – Vi ska försöka stabilisera oss som ett division IV-lag, men självklart vill man ju vinna allt man är med i.q MATCHFAKTA Tollarp–Sibbhult 5–1 (3–1) Målen:1–0 (12) Anders Haak, 1–1 (32) Milenko Krznaric, 2–1 (42) Johan Persson, 3–1 (44) Pär-Ola Mårtensson, 4–1 (78) Pär-Ola Mårtensson, 5–1 (83) Mattias Thurban på straff. Domare:Martin Johnsson. Publik:163.

Av Carl Johan Bjäreborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.