Annons

Tom Brady tog Tampa Bay till Super Bowl

Tom Brady har bytt lag – men fortsätter att prenumerera på Super Bowl.
Den störste NFL-spelaren genom tiderna har chans på en historisk sjunde Super Bowl-titel sedan hans nya lag Tampa Bay besegrat Green Bay.
I finalen väntar regerande mästarna Kansas City, som har slagit ut Buffalo.
Amerikansk fotboll • Publicerad 25 januari 2021
Tampa Bay Buccaneers superstjärna Tom Brady jublar efter segern mot Green Bay Packers.
Tampa Bay Buccaneers superstjärna Tom Brady jublar efter segern mot Green Bay Packers.Foto: Matt Ludtke/AP/TT

Den amerikanska fotbollens superstjärna, Tom Brady, passade till tre touchdowns och såg till att Tampa Bay Buccaneers besegrade det topprankade hemmalaget Green Bay Packers med 31–26 i söndagens semifinal på Lambeau Field i Wisconsin.

– Det har varit en lång resa och i dag var det en fantastisk laginsats, sade Brady under ceremonin efter matchen.

Annons

– Jag har älskat att gå till jobbet varje dag med det här gänget. Jag är så stolt över hela laget, säger Brady men lägger till att det återstår en svår match.

För 43-årigen vet onekligen vad han snackar om.

Historisk hemmaplan

Med sin gamla klubb New England Patriots skrev han in sig i historieböckerna genom att bli den förste NFL-spelaren att vinna sex Super Bowl-titlar. Efter 20 år i klubben siktade han på en ny utmaning när han inför den här säsongen bytte till Tampa Bay Buccaneers.

När han kliver ut på Super Bowl-planen den 7 februari gör han det för tionde gången i karriären. Det blir också första gången i NFL:s historia som ett av finallagen får spela på sin hemmaarena – det är nämligen sedan tidigare bestämt att finalen ska spelas på Raymond James Stadium i Tampa.

Kansas City i ny final

Motståndare blir det regerande mästarlaget Kansas City Chiefs, som i natt slog ut Buffalo Bills i den andra semifinalen. Laget hamnade tidigt i ett underläge med nio poäng, men lyckades vända och till slut vinna med 38–24, efter att superstjärnan Patrick Mahomes, som blev klar för spel i fredags efter en hjärnskakning, passat till tre touchdowns.

Kansas City kan därmed bli det första laget som försvarar sin Super Bowl-titel sedan New England Patriots gjorde det säsongen 2004.

Tampa Bay vann sin hittills enda Super Bowl-titel 2002, då man vann över Oakland Raiders med 48–21. Det var också den senaste gången Tampa Bay nådde den stora finalen i amerikansk fotboll.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons