Annons

Tomas Mitell sänkte Tyringe i allettan

ISHOCKEY MARIESTAD. Besvikelsen var påtaglig sedan Tyringe fått stryk av Mariestad Bois. –Jag är mest besviken på att vi inte lägger ner tillräckligt med jobb för att vinna. Det var länge sedan vi var så tama framåt, säger tränaren Mikael Tisell efter 2–3 (1–2, 1-1, 0-0).
Sport • Publicerad 8 januari 2001

Då de båda seriesegrarna från hösten drabbade samman var det nog inte många som satte en slant på Mariestad, som åkte på storstryk i Halmstad i onsdag.

Men de 1119 personerna i Katrinhallen fick se ett helladdat hemmalag, som överraskade Tyringe i skåningarnas första match i Allettan.

Annons

Tack vare kedjan med de poängfarliga spelarna Tomas Mitell, Ronny Johansson och Mikael Pettersson vann Mariestad rättvist. Tomas Mitell gjorde alla tre målen och hade bud på fler skott som dock målvakten Peter Johansson räddade.

Mariestads två första mål tillkom under de tio första minuterna då Tyringe inte alls var med i spelet. Mikael Tisell tog time out efter 0-2, men det räckte inte till ändå. Visserligen reducerade Kristofer Andersson via ett benskydd, men Mariestad kunde ändå gå vinnande ur matchen. Det mest avgörande var att Mariestads försvarsspel fungerade redan i anfallszonen där Tyringes backar inte fick någon längre tid att spela upp pucken. Efter vissa förändringar i laget, Anders Rosenqvist kom bland annat in, så skapade Tyringe en viss press.

De tio sista minuterna var dock för lite tid för att åter få hål på målvakten Alexander Sterner. Patric Söderholm var den som hade de bästa lägena, men han missade.

Mikael Tisell, nyligen hemkommen från JVM i Ryssland, spelade utan JVM-killen Johan Reineck och Jan Sjödin. Frågan är om det räckt med de två i laget med tanke på att inställningen inte var hundraprocentig.

–Mariestad fick vinna alldeles för lätt. Vi pressade inte på dem som vi borde utan spelade långt under vår förmåga, dundrar tränaren.

Av Peter Göransson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons