Tosteberga föll mot Tomelilla

Det blev förlust för Tosteberga/Nymölla i bortamötet mot serieledarna Tomelilla. Resultatet blev 1–4 (0–3) efter att hemmalaget gjort tre mål på de inledande tjugo minuterna.
Sport • Publicerad 16 augusti 2004

– Vi spelade inte tillräckligt aggressivt trots att vi snackat mycket om det. Vi lät Tomelillaspelarna vända upp och det utnyttjade de, menade Tosteberga/Nymölla-tränaren Mats Andersson.

Trots det tidiga 0–3-underläget var det Tosteberga som startade matchen bäst. Under de första tio minuterna var det gästerna som hade det största bollinnehavet och skapade de hetaste chanserna.

– Det var det som var vår taktik, att skicka långbollar bakom deras något tröga backlinje. Men det är svårt att komma igen om man hamnar i underläge med 3–0 så tidigt.

Vid samtliga tre hemmamål var det passivt i Tostebergas försvar. Snacket ute på plan var också dåligt.

– Vi saknar en pådrivare och det har vi gjort hela året. Vi saknar en spelare som Björn Andersson, som kan mana på laget.

Efter de tre målen drog sig Tomelilla tillbaka och bortalaget fick mer att säga till om. Även i den andra halvleken var det gästerna som började bäst.

I den 62:a matchminuten utökades ledningen till 4–0. Efter det slappnade Tomelilla av ännu mer och Tosteberga/Nymölla fick mer att säga till om. Det resulterade i att Jesper Karlsson kunde reducera i den 70:e matchminuten. Helt fri med Tobias Lundgren i Tomelillamålet gjorde han inget misstag. Närmare än så kom dock inte gästerna.

– Det är bara att gratulera Tomelilla. De är seriens bästa lag och kommer antagligen att vinna serien. Det är ett lag med ett bra anfallsspel.

För Tosteberga/Nymölla är det en kvalplats uppåt som är målet.

Matchfakta

Tomelilla-Tosteberga 4–1 (3-0)

Målen:1–0 (12) Fredrik Severin 2–0 (15) Michael Larsson 3–0 (20) Fredrik Severin 4–0 (62) Daniel Moberg 4–1 (70) Jesper Karlsson.

FOTBOLL TOMELILLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.