Annons

Tosteberga har svårt göra mål

FOTBOLL TOSTEBERGA. Begåvning + förmåga + attityd = Bra resultat. Så lyder formeln som ska hålla kvar Tosteberga/Nymölla IF i division IV. Begåvningen och attityden finns där. Förmågan att göra mål är dock som bortblåst.
Sport • Publicerad 11 augusti 2001

Regnet öste ner.

Planen var hal och svårspelad, men spelarna verkade oberörda.

Annons

Båda lagen inledde i ett hårt tempo och chanserna duggade tätt åt båda hållen.

Efter inledningen tog dock Tosteberga över mer och mer. Men i stället för hemmaledning gjorde Osby aningen överraskande 0-1. Det var den kvicke forwarden Mattias Nilsson som höll sig framme i en tilltrasslad situation.

Efter 0-1-målet ökade Tostebergaspelarna tempot ännu mer. Pressen var konstant, men Osby stack då och då upp i farliga kontringar. På en av kontringarna, som på förhand såg helt ofarlig ut, kom Tostebergamålvakten David Persson helt fel in i situationen.

Osbys Awet Estefanos tackade och tog emot.

– Det går inte att ge bort två mål så här enkelt, kommenterade en besviken Tostebergatränaren Mats Andersson. I andra halvlek fortsatte trenden från första. Tosteberga/Nymölla pressade och Osby kontrade.

Osbys försvar, som på de två senaste matcherna hade släppt in åtta mål, verkade nu vara helt oigenomträngliga. Tostebergas ineffektivitet var slående.

Det enda hoppet för Tostebergaspelarna var Osbymålvakten Ola Svensson. En kvart in i den andra halvleken boxade han bollen i sin egen ribba. En kvart senare greppade Osbymålvakten bollen. Regnet gjorde dock att han tappade den hala bollen och sakta men säkert letade sig bollen in i nätmaskorna.

– Det kändes som att vi var på gång efter 1-2 målet, sa tränare Andersson. Glädjen blev dock kortvarig. Fem minuter före slutet kunde inhopparen Muamer Redzovic kyligt runda Tostebergamålvakten David Persson och ta ifrån Tosteberga allt hopp om en kvittering.

Hemmaspelarna sjönk ihop samtidigt som regnet bara tilltog.

– Det är tungt att förlora när man spelmässigt är så överlägset. Just nu känns det riktigt bittert, avslutade Mats Andersson.

Av Hans Johansson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons