Annons

Tosteberga vann ödesmatch

FOTBOLL TOSTEBERGA. Tosteberga vann den mycket viktiga hemmamatchen mot Wä med 3–1. Publiken bjöds på en underhållande match och hemmatränaren Mats ”Matte” Andersson befann sig i rena glädjeruset efter matchen. – En av våra bästa matcher i år, jublade han.
Sport • Publicerad 24 september 2001
Tosteberga imponerade stort i ödesmatchen mot Wä och spelade bitvis rena propagandafotbollen. 3–1-segern ger nytt hopp i bottenstriden.
Tosteberga imponerade stort i ödesmatchen mot Wä och spelade bitvis rena propagandafotbollen. 3–1-segern ger nytt hopp i bottenstriden.Foto: Steget före.

Tosteberga tog tag i matchen från start och visade stor vilja på planen. En nykomponerad trebackslinje var ett sätt att snabbt kunna sätta tryck på motståndarna.

– Vi vågade chansa på en trebackslinje idag och att det sedan håller hela matchen är helt suveränt, tyckte ”Matte” Andersson.

Annons

I trebackslinjen var det speciellt unge Joel Persson, som imponerade stort. Han ersatte avstängde Ingmar Olsson på ett stabilt sätt.

”Matte” var full av beundran efteråt.

– Joel var helt fantastisk. Totalt felfri i sitt agerande, vår bäste spelare idag, berömde ”Matte”.

Tosteberga tog ledningen genom en fin nick av Morgan Andersson på inlägg från Zoran Arsenovic. Bara minuten senare fick hemmalaget straffspark och denna gången var det Zoran själv som fick jubla, efter en säkert slagen straff.

Så långt hade även Wä stundtals offensiva kvaliteter i spelet, men efter kallduschen med två baklängesmål på lika många minuter hade man svårt att komma igen. Tosteberga spelade bitvis rena propagandafotbollen och första halvlek var en av hemmalagets absolut bästa för säsongen och passande nog var det också en av de bästa publiksiffrorna under säsongen på Tosteberga IP (runt 200).

Wä inledde andra halvlek piggare och aggressivare och man reducerade Tostebergas ledning genom Daniel Jeppsson. Wä-tränaren, Fredrik Johansson gav sin syn på sitt lags insats:

– Vi stod emot ganska bra och skapade en del målchanser, men efter Tostebergas två mål orkade vi inte riktigt fullfölja offensivt. Vi flyttade ändå fram positionerna i andra halvlek, gjorde ett mål och hade bud på fler, men tyvärr räckte det inte hela vägen idag.

Istället för en Wä-kvittering gjorde Tosteberga 3–1 med kvarten kvar genom Daniel Colliander. Colliander visade sin spänst och kom upp högst av alla på en hörna och punkterade matchen med en kraftfull nick.

Som helhet var det en väldigt underhållande och öppen match. Hemmapubliken stod faktiskt kvar efter matchen och applåderade sina spelare efter uppvisningen. Trots att Tosteberga tappade lite av sitt spel i andra halvlek, var ”Matte” Andersson helnöjd.

– Vi vinner ju matchen och spelar riktigt bra. En av våra bästa matcher i år. Nu är det bara tre poäng mot Bjärnum som gäller, avslutade en mycket glad ”Matte”.

Av Filip Magnusson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons