Touringvagns-EM klarnar – men Volvo tvekar

Sport • Publicerad 5 november 2001

RACING. Villkoren för nästa års touringvagns-EM börjar klarna. Kul för Anderstorp. Mindre kul för Volvo. Regeländringar i elfte timmen gör att Volvos satsning inte är självklar. Nu ska Volvo grubbla och se hur de nya reglerna stämmer med verkligheten.

– Vi kan i dagsläget inte säga hur och vad det kommer att bli” säger Volvos tävlingschef Olle Odsell om satsningen i ett pressmeddelande.

Företaget behöver minst ett par veckor för att utvärdera den nya situationen. Anderstorp och Scandinavian Raceway däremot behöver inte grubbla. Där har man fått klartecken för att köra den svenska EM-tävlingen 30 juni nästa år.

När det gäller regelverket så har det en tid varit starka motsättningar mellan de olika fabriksstallen om vilka villkor som ska gälla.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.