Annons

Tränaren till attack efter ny förlust

FOTBOLL Kristianstads FF mår inte bra. Sämst ställt är det med tränaren Lars-Göran Edfors. KFF-tränaren gormade och skrek på allt och alla efter 0–1 (0–0) mot Laholm.
Sport • Publicerad 3 september 2001

– Det är fruktansvärt orättvist. De har e–n målchans på 90 minuter. Vi har åtta, säger Lars-Göran Edfors innan han levererar nästa salva.

– Dessutom kan domaren blåsa tre straffar till oss, men vi får inte en enda. Så har det varit hela säsongen.

Annons

Edfors har rätt i att KFF var det bättre laget. Att de hade bollen mest. Att de skapade flest målchanser. Men några tre straffsituationer hittade jag inte. Faktiskt inte en enda. Däremot skulle Laholms mittback Peter Andersson blivit frilägesutvisad tre minuter in på den andra halvleken. Fredrik Persson hittade Peter Martinsson med en djupledsboll. KFF:s skyttekung satte fart, men fick aldrig en ärlig chans att nå bollen. Peter Andersson höll Martinsson borta från bollen med hjälp av armarna och kroppen. Men någon åtgärd från domaren Lars Jönsson eller hans kollega på linjen kom aldrig.

– Jag hade varit hel ren om inte plockat bort mig, suckar Peter Martinsson som var anonymare än på bra länge.

– Vårt passningsspel fungerade inte idag och då blir det inte lika stora ytor för mig. Men en boll borde jag satt.

Skyttekungen tänker på chansen i den första halvlekens sista minut. Mikael Thomasson tog sig runt på högerkanten, slog ett hårt, skruvat inlägg som Martinsson mötte på volley. Tyvärr gick bollen fel sida stolpen.

– Det gick snabbt, men jag borde fått den på mål. Åtta minuter in på andra halvlek var det ombytta roller. Martinsson serverade Mikael Thomasson en passning snett–inåt–bakåt men Thomasson fick inte ordning på fötterna.

– Jag vet inte vad det beror på. Normalt sett stänker jag in den med en vristare, men nu är det stolpe ut.

– Och fotboll går ut på att göra mål.

Visst. Fråga Laholm. De hade e–n målchans – och tog den.

Marcus Svensson gav bort bollen på Laholms planhalva, gästerna kontrade och bollen hamnade hos Mats Gustafsson som tryckte dit den utan chans för Roger Christenson.

Då återstod det tio minuter av matchen.

Annons

– Okey, vi gick bort oss i den situationen men i övrigt hade vi ett felfritt försvarsspel, menade Lars-Göran Edfors.

KFF-tränaren är pressad. Men några planer på att ändra spelsystem eller taktik finns inte.

– Håller du inte med om att vi spelar bra kan du lika gärna prata med någon annan av ledarna. Då har vi olika syn på hur fotboll ska spelas. Som tur är analysen och tonläget ett annat när man pratar med spelarna.

– Motståndarna verkar ha kartlagt vårt spel med Boven i den fria rollen, säger skyttekungen Peter Martinsson.

Kantspringaren Mikael Thomasson gjorde Martinsson sällskap i avdelning självkritik.

– Tabellen ljuger aldrig. Vi har släppt in 34 mål och då ligger man i botten. Vi måste skärpa oss och det är vi rutinerade spelare som måste ta tag i det.

av Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons