Annons

träningsfotboll

FOTBOLL Nej, han spelade aldrig något, Jonas Thern, (lilla bilden) vid besöket i Kristianstad och Härlöv när Värnamo mötte Kristianstads FF i träningsmatchen. Men den forne landslagsstjärnan tyckte att 1–1 var ett rättvisande resultat.
Sport • Publicerad 19 mars 2001
KFF.s Mikael Thomasson i kamp med en Värnamospelare i helgens träningsmatch mellan KFF och Värnamo.Bilder: BOSSE NILSSON
KFF.s Mikael Thomasson i kamp med en Värnamospelare i helgens träningsmatch mellan KFF och Värnamo.Bilder: BOSSE NILSSONFoto: Kamp om bollen.

–Thern tyckte att matchen som helhet var bra. Och båda parter var nog ganska nöjda både med insats och resultat, berättar Lars-Göran Edfors, tränare för KFF.

För KFF:s del var matchen mot division II-kollegan Värnamo den första mot lite mer kvalificerat motstånd på länge.

Annons

–Och vi stod upp bra, det var stabilt spel, säger Lars-Göran Edfors.

Första halvleken på Härlövs tungsprungna plan var jämn, medan KFF tog över mer och mer i inledningen av andra. Ungefär tio minuter in i andra matchhalvan fick också Anders Svahn ett bra inspel fran Håkan Arvidsson och kunde ge KFF ledningen.

Kvitteringen kom en kvart från slutet, mest på grund av en missad bakåtpassning från KFF:s sida. Efter det var det också Värnamo som dominerade mest.

–Men vi stod pall, även om vi har en mycket ung backlinje, säger Edfors, som vill framhålla Rickard Perssons insats i backlinjen.

–Rickard var mycket bra, stark i huvudspelet. Robin Nennesson som balansspelare på mittfältet var också mycket bra, tillägger KFF-tränaren.

n Kristianstads FF–IFK Värnamo 1–1 (0–0)

KFF: Anders Svahn. Mjällby fortsätter visa god form i träningsmatcherna. Mot småländska division II-laget Ljungby blev det stabila 3–1 till laget från Lister.

–Det såg hyfsat ut. Ljungby hängde med i en halvlek och bjöd upp bra, sedan kroknade de, berättar Mjällbytränaren Hasse Larsson.

I paus ledde Mjällby med 1–0 efter att Pontus Andersson serverat ett inlägg som Simon Sjöfors kastade sig fram och nickade in.

I andra halvleken utökades ledningen först till 2–0, genom en målvaktsretur som Sjöfors slog in, och sedan till 3–0 på Dan Olofssons hörna som Patrik Rosengren nickade in.

Annons

–Men vi missade en straff också, och hade ytterligare fyra-fem rejäla chanser, så det kunde blivit större siffror, säger Hasse Larsson.

Istället snyggade Ljungby till resultatet genom ett reduceringsmål i slutsekunderna.

–Jens Hermansson och Jesper Nilsson gjorde en bra match i backlinjen, berömmer Hasse Larsson, och omnämner också nyförvärvet från Perstorp, Dan Olofsson, som spelade från start och gjorde en bra insats på mittfältet.

n Mjällby AIF–Ljungby 3–1 (1–0)

Mjällby: Simon Sjöfors 2, Patrik Rosengren. För Åhus del var matchen mot danska division III-laget Hagestaad ytterligare ett steg framåt, efter en trög inledning på försäsongen.

–Vi presterade bra mycket mera framåt än vad vi gjort tidigare, säger tränaren Kent Nilsson.

Åhus gick upp till 5–0 innan Hagestaad över huvud taget kom in i matchen – och då mycket som en följd av att Åhus spel mattades av.

–Samtidigt gjorde vi fyra byten på kort tid, och det kanske störde lite väl mycket, analyserar Kent Nilsson.

Danskt division III mot Svenskt division III, då?

–Tja. vi var klart bättre än dem, framför allt i första halvleken. Men riktigt vart vi står just nu vet jag inte. Jag vet dock att fortsätter vi spela så här så ser det riktigt bra ut, säger Kent Nilsson.

Annons

Jörgen Bengtsson i målet, Fredrik Lowén som mittback och mittfältaren Christian Sigfridsson utmärkte sig lite extra, liksom tvåmålsskytten Johan ”Ripa” Schrewelius.

n Åhus HBK–Hagestaad 6–3 (3–0)

Åhus: Johan Schrewelius 2, Christian Sigfridsson (straff), Roger Eriksson, Jimmy Olsson, Jens Vergeni. IFK Hässleholm vann träningsmatchen hemma mot division III-kollegan Näsby IF med 2–0 efter en mållös första halvlek.

En seger som motsvarar spelet. Hässleholm skapade flest farligheter och borde gjort några fler mål.

Även Näsby hade chanser där Christian Fegler i hemmamålet fick visa sin klass vid ett par tillfällen.

Annars verkar det som om IFK-tränaren Peter Churchill hittat en stabil fyrbackslinje i Andreas Nilsson, Mattias Svensson, Stefan Noreson och Martin Nilsson.

–Helt klart svarade de för en fin insats, men vi jobbade bra som en lagenhet, sa Churchill.

–Hässleholm var betydligt snabbare än vi, men så är det en hel del av våra spelare som är efter med träningen, ansåg Näsbys tränare Peter Persson.

–Lägg därtill att ett par av de bättre spelarna från i fjor inte var med, så stod vi ändå upp bra mot hemmalaget.

n IFK Hässleholm–Näsby 2–0 (0–0)

Annons

Målen: 1–0 David Eek (straff), 2–0 Henrik Edfors. Även om det blev förlust, var Bromöllatränaren Kaj Gummesson nöjd med insatsen i Lund:

–Resultatet speglar inte hur det såg ut på planen, vi börjar få vårt spel att fungera samtidigt som Lund är ett bra och försvarsstarkt lag som ligger en serie högre upp än vi, säger Bromöllatränaren.

Målet kom alldeles i matchinledningen.

–Vi hade knappt hunnit knyta skorna, säger Gummesson.

Allt eftersom fick Bromölla upp tempot, och skapade en hel del målchanser, samtidigt som Lund backade hem. Men någon utdelning blev det inte.

Gummesson är nu rätt klar över hur han vill matcha fram sitt lag i fortsättningen:

–Det får gärna se ut som mot Lund, men med lite fler mål.

Kaj vill inte lyfta fram någon särskild spelare i laget, utan hyllar ett väl fungerande kollektiv.

n Lund–Bromölla 1–0 (1–0) Allsvenska tjejer mot Kristianstads P16-lag.

Det slutade med fyra måls förlust till tjejerna.

Annons

–Det är positivt att låta tjejerna spela en del mot killar, för att träna snabbhet i passningsspel och kvickheten på planen, säger K/W-tränaren Anders Nicklasson.

–Jämfört med i fjol är det dessutom ett fall framåt, då förlorade tjejerna med 9–0 mot P16-laget...

Om det däremot är i formen av träningsmatcher som tjejerna ska matchas mot herrar är Nicklasson mer tveksam inför:

–Jag ska nog smälta den här matchen ett tag innan jag är övertygad om att det här är det bästa. Kanske skulle det vara bättre att ha killarna med på en vanlig träning, någn som slår inlägg till exempel, för att jobba upp tempot.

K/W stod upp bra mot killarna i första halvleken, men sedan tog grabbarnas större fysik ut sin rätt.

–Men vi tränade försvarsspel i dagens match, och det var liksom det som var tanken, säger Nicklasson. I matchen mot damlaget från Sölvesborg i onsdags tränade vi anfall, i dag tränade vi försvar, och tjejerna skötte sig bra.

n Kristianstad/Wä DFF– KFF P16 0–4 (0–1)

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons