Annons

Tre svenskor i komprimerad simserie

Simning • Publicerad 9 september 2020
Sarah Sjöström och Michelle Coleman, bilden, är med i höstens International swimming league tillsammans med Louise Hansson. Arkivbild.
Sarah Sjöström och Michelle Coleman, bilden, är med i höstens International swimming league tillsammans med Louise Hansson. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Tre svenska simmare finns med när simserien ISL presenterade sina lag för kommande säsong.

Sarah Sjöström, Michelle Coleman och Louise Hansson kommer att vara med, enligt ISL:s webbplats.

Annons

Sjöström blev hela ISL-tourens bästa simmare förra året när serien, som är en lagtävling, avgjordes för första gången och hennes Energy Standard vann.

Coleman och Hansson kommer att simma för nya Toronto Titans, ett av tio lag i serien.

I fjol avgjordes tävlingen med matcher runt om i världen, men på grund av coronapandemin kommer serien att komprimeras och hållas i Budapest, förutom finalen där Tokyo är ett tänkbart alternativ, skriver simsajten swimswam.com.

ISL, som står för International swimming league, avgörs mellan mitten av oktober och mitten av november med finalen i slutet av december. Den dryga månaden i Budapest blir som ett långt tävlings- och träningsläger för simmarna.

Enligt swimswam kommer simmarna att coronatestas var femte dag och tävlingarna att avgöras utan publik.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons