Backar kör vidare i KIK

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Amil Krupic och Acke Ringström spelar i KIK den kommande säsongen.
Foto:Bosse Nilsson
Amil Krupic och Acke Ringström spelar i KIK den kommande säsongen.

KIK fortsätter att plussa på sin trupp inför kommande säsong. Backarna Amil Krupic och Acke Ringström har förlängt kontrakten med KIK.

Amil Krupic kom till KIK inför playoffspelet säsongen 2015/2016 och har nu alltså skrivit på ett nytt kontrakt över säsongen 2017/2018.

– I division I finns det inget annat ställe att spela på. Det känns som att vi satsar och jag vill vara med på den resan, säger 21-årige Amil Krupic.

KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson om förlängningen med Krupic:

  – Amil växte mer och mer under säsongen, i kvalserien var han väldigt bra. Det är kul att han vill köra vidare hos oss och det är som Lusth (Mats, KIK-tränare) säger: "Det finns mycket mer att plocka ut av Amil". Han är en härlig kille och en glädjespridare i laget.

  Den gångna säsongen blev det fem mål och sju assist på 50 matcher (grundserien, allettan och kvalserien).

  – Defensiven har blivit bättre med åren, men jag känner att jag behöver få i gång offensiven. Det känns som att jag stod och stampade förra säsongen. Jag vill bidra med poäng, säger Amil Krupic.

  26-årige Acke Ringström, som avslutade säsongen starkt, bekräftade i slutet av kvalserien att det fanns allsvenskt intresse, men väljer nu alltså att stanna i hockeyettan.

  – Store starke Acke Ringström är redo för en ny säsong. "Ringen" växte ut till en riktig försvarsgeneral ju längre säsongen gick. På slutet lossnade även målskyttet med några riktiga stänkare från blå, säger Joakim Johansson i ett pressmeddelande.

  Snart inleder Acke Ringström sin fjärde säsong i KIK.

  – Jag hade en del kontakt med Västervik, men till slut var det bristande intresse från dem. Jag kände att jag inte ville vänta på något sent i sommar och ville ha klart med en klubb i tid. Och det var inte läge att byta klubb i division I, säger Acke Ringström.

  Antar att Gripen (nykomling i hockeyettan) var intresserade av dina tjänster?

  – Jag hade kontakt med dem senast i dag (läs tisdag). Jag känner många i klubben, men deras idé är att hålla sig kvar i ettan och jag känner att jag är i det steget av karriären där jag vill uträtta något i slutet av säsongen. Jag har fått känslor för "de gröna" här, Gripen får vänta i något år.

  Och nu vill du fortsätta i samma spår, som i slutet av förra säsongen?

  – Jag fick förtroendet av Mats och då vågar man göra saker. Han visste vad han ville få ut av mig, allt bara klaffade på isen, säger Acke Ringström, som har skrivit på för två år med KIK (1+1).

  Fakta

  KIK:s silly season

  In:

  Ut: Joel Persson (Växjö Lakers), Thom Flodqvist (Södertälje SK), Axel Blomqvist (Osby IK).

  KIK:s trupp inför nästa säsong: Joakim Strandberg, Acke Ringström, Fredrik Lindblom, Amil Krupic, Viktor Wahldén, Fredrik Hansson, Herman Hansson, Viktor Holmkvist.

  Tränare: Mats Lusth.

  Assisterande tränare: Joakim Johansson.

  Visa mer...