Fyra raka för Mattias Lindberg

Racing Artikeln publicerades
Mattias Lindberg tog nya segrar i V8 Thunder Cars.
Mattias Lindberg tog nya segrar i V8 Thunder Cars.

Mattias Lindberg, från Åhusbaserade Memphis Racing, vann dubbelt i V8 Thunder Cars när helgens heat avgjordes i Falkenberg. Lindberg har därmed vunnit fyra raka segrar i V8 Thunder Cars.

Lindberg, som startade från pole position efter att ha vunnit kvalet överlägset, fick en oväntat tuff resa in i mål i lördagens första race i Västkustloppet.

Norrmannen Stein Frederic Akre pressade Lindberg hårt under den andra halvan av heatet. Mästerskapsledaren Alexander Graff bröt och Lindberg ligger nu bara 15 poäng efter på sin tredjeplats i tabellen.

– Det är perfekt med poängen, det var det jag var ute efter inför helgen men jag var lite besviken på farten i racet, säger Lindberg. Jag var riktigt snabb i kvalet och ville bibehålla det. Jag öppnade starkt och drog upp en lucka på två sekunder till Akre men sen var han riktigt stark och kom ifatt, det var läskigt, jag gillar inte det. Jag vill ha ett lugnare race nästa gång.

    Det var precis vad Mattias Lindberg fick. Han ledde från start till mål. Teamkompisen Graff startade nia, körde upp sig men kraschade.

    Mattias Lindberg leder serien på 162 poäng. Tvåan Frederic Akre har 158 poäng.