Tredje raka segern för KDFF

KDFF:s storsatsning mot allsvenskan har inletts på bästa tänkbara sätt. I går kom tredje raka segern efter en 2– 0-triumf på Gårdavallen i Dalsjöfors.
Sport • Publicerad 7 maj 2007

Tre matcher.

Tre segrar.

Kristianstads DFF har inlett söderettan i raketfart.

Senast mot Husie var det avgjort efter en kvart. I går väntade tjejerna till den 87:e minuten innan spiken bankades dit. Av inhopparen Elin Bjerre, som bjöd på matchens prestation.

– Hur var det nu egentligen – såg du, säger hon med ett stort garv när vi ber henne beskriva målet som punkterade matchen.

Jodå. Nog såg vi allt. Situationen var från början inte ens en målchans.

Dalsjöfors mittback Anna Lindén skulle hantera en förlupen boll mot eget mål och starta ett nytt anfall i jakten på en kvittering.

Men hon hade inte räknat med elak press från en uppvriden inhoppare vid namn Elin Bjerre.

KDFF-anfallaren synade Lindén och snodde helt sonika bollen av henne. Lindén flög i gräset och sekunderna senare låg bollen i mål.

– Jag kom ganska långt ut när jag rundat målvakten, men jag lyckades ändå hitta målet, säger Bjerre, efter att ha funderat en smula på läget.

Bjerres glädje efter matchen var sprudlande.

Minst sagt.

– Det var så jäkla roligt att spela i dag, allt kändes så bra hela matchen. Det var till och med roligt att sitta på bänken, säger hon och skrattar. Apropå bänken. Att Bjerre skulle sitta där var det ingen tvekan om. Men efter gårdagens inhopp känner säkert anfallskonkurrenterna Susanne Moberg och Frida Pettersson (utbytt mot Bjerre i går) flåset i nacken.

– Det ska de göra. Vi har tre bra forwards och det är tuff konkurrens om platserna.

– Men att jag skulle sitta på bänken i dag var ju självklart, Frida och Moberg hade ju gjort fem mål på de två första matcherna, säger Bjerre.

Matchen var en tight och tät historia.

Få målchanser och disciplinerat spel från båda håll. Dalsjöfors kom runt på högerkanten genom giftiga Maria Fors ett par gånger i den första halvleken.

Det ledde till en riktigt het chans.

Malin Fors kom fri från från sin vänsterposition, men KDFF– keepern Sandra Wahldén kom ut perfekt och kunde rädda skottet. Wahldéns lagkamrater började matchen piggt och var på vippen att få samma drömstart som senast mot Husie.

Susanne Moberg kom fri i den fjärde minuten, och efter att Löfdahl räddat första skottet lyfte Moberg returen i överliggaren.

Men efter dryga kvarten såg det aningen vilset ut i KDFF.

Tränaren Ulf Palmquist fick ryta till från bänken och berätta för sina adepter att det minsann var "hundra i alla lägen som gäller".

Fyra minuter senare rasslade det i hemmanätet.

KDFF slog om blixtsnabbt på mittplan, Pernilla Falk vrickade snyggt bollen fram till Maria Nilsson, som avancerade fram till straffområdet och elegant skruvadein 0– 1 i Löfdahls högra hörn.

I den andra halvleken bjöds vi på ännu mer tillknäppt spel.

– På bortaplan behöver det inte vara så vackert, bara vi vinner, log Ulf Palmquist.

Som av förklarliga skäl var mycket belåten efter segern.

– Det känns helt underbart. Försvarsmnässigt gör vi en riktigt bra match, de skapar ju knappt någonting. Och nu har vi fått den starten på serien som vi önskat oss. Att Vlora Bajraktaraj fick halta ut med en lårkaka efter dryga halvtimmen var enda bakslaget, men om vi tänker på vad ersättaren Sofie Persson uträttade så överväger det positiva det negativa.

Jakten på den allsvenska biljetten har inletts strålande.

Fortsättning följer.

K Kungaligan

Sofie Persson KKK

Carolin Ericsson KK

Maria Nilsson K

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.