Annons

Trots krampattacker–Ronaldo ville spela VM-finalen

Sport • Publicerad 11 januari 2001

FOTBOLL. Spelade han av egen fri vilja eller blev han utsatt för påtryckningar timmarna före VM-finalen för två år sedan?

På onsdagen gav Ronaldo svaret.

Annons

–Efter de medicinska testerna kändes allt bra och jag insisterade på att spela, sade Ronaldo när han vittnade inför en parlamentariskt tillsatt kommission som undersöker misstankar om oegentligheter inom brasiliansk fotboll.

Ronaldo drabbades av krampattacker timmarna före Brasiliens VM-final mot Frankrike och det var länge oklart om han skulle kunna spela.

Väl på planen var han sig inte lik och spekulationer kom omedelbart igång om att han beordrats att spela efter påtryckningar från bland annat sponsorn Nike.

–Det var det tråkigaste dagen i mitt liv, men jag har kommit över det. Om det hände igen skulle jag spela igen, sade Ronaldo.

Han förnekade också att Nike hade något med laguttagningen att göra.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons