Annons

Tursam poäng för Lönsboda

FOTBOLL Delad pott i derbyt, och alla var nöjda? Nej knappast. 1–1 i en för gästade Lönsboda livsviktig match där poängen kan vara guld värd. För Osbys del var kanske inte själva resultatet så viktigt som derbysegern. Den borde Osby haft i kraft av en överlägsen första halvlek.
Sport • Publicerad 17 september 2001

– Självklart skall vi vinna på vår starka första halvlek. Därtill blev vi bestulna på en given straff när Peter Eriksson blev nergjord menade Krister Renemark i hemmalaget.

Upptakten innebar en farlig Lönsboda hörna. Sedan radade Osby upp farligheter framför Stefan Hansson. Planens bäste spelare.

Annons

Mitt i Osbyövertaget kontrade Lönsboda på högerkanten genom Magnus Johansson vars inlägg Ola Svensson i Osbymålet inte nådde.

Mikael Hofflander fick öppet mål och 0–1 efter 35 minuter.

Sex minuter senare kvitterade Osby. Det var Morgan Nilsson som nådde Awet Estefanos med en djupledsboll och på dennes inlägg gjorde Mattias Nilsson 1–1.

I början av andra halvlek fick Awet Stefanos sitt tredje frilägen men klarade inte av Stefan Hansson. Sedan bytte Awet plats med Mattias Nilsson som i slutskedet hade ett par vassa skott i en sämre andra halvlek.

Där Lönboda allt mer koncentrerade sig på den poäng man hade. – Inte minst var det skönt med att få nederlagstrenden bruten menade Patrik Lennartsson, Lönsbodatränaren. Men poängen var viktig efter vår skrala första halvlek. I andra halvlekstod vi upp bättre sedan jag ändrat 4–4–2 till 4–5–1 för att få undan Osbys starka spel på kanterna.

Och då chansa på något tillbud för toppspelaren.

Gästernas försvar stred mycket bra efter pausvilan. Och fick den sista vassa chansen då Daniel Nyman hittade Magnus Johansson som sköt utanför i trängt läge.

Fortfarande imponerar Osbys unga lag. Men grabbarna är lite vål omständiga. För få skott avlossas. Spelmässigt var Lönsboda underlägsna. Men viljan fanns. n

matchfakta

n IFK Osby–Lönsboda GIF 1–1 (1–1)

Annons

Målen: 0–1 (35) Mikael Hofflander, 1–1 (41) Mattias Nilsson.

Domare: Mats Olsson, Kristianstad har svårt att imponera.

Publik: 161

Av Richard Jönsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons