Annons

Två matchvinnare när Göinge vände och vann

Göinge–Påarp: 6–4. Femmålsskytt: Johan Nilsson. Levande vägg: Andreas Rubensson.
Sport • Publicerad 27 september 2003

– Två spelare med elitseriepotential, hävdar Christian Persson, tränare i Göinge.

Aldrig har det varit så svårt att utse e-nmatchvinnare. Om vi istället ska utse två blir uppdraget busenkelt.

Annons

Utan Johan Nilsson och Andreas Rubensson hade Göinge inte haft skuggan av en chans att kamma hem tre poäng i premiären av innebandytrean.

– Det stämmer. Men vilka insatser dom gör, egentligen gjorde vi en dålig match men vann ändå, säger Persson.

Lille Johan gjorde lite som han ville med den lilla vita saken med hål i. Andreas Rubensson var lika vass på att stoppa den. Göinge hamnade i underläge med 0–1 efter 32 sekunder. Drygt tio minuter senare stod det 0–2. Då var Påarp bättre i allt. Och lite till. Anförda av spelgeniet Jonatan Bild såg Påarp ut att gå mot en vattentät seger.

Göinge kämpade sig ikapp till 2–2 innan den första periodpausen men det kändes ändå som att det inte skulle räcka på långa vägar. Den andra perioden började också på ett sätt som vi anade. Påarp inledde operation offensiv och det haglade skott runt Andreas Rubensson. "Ruben" motade allt och gjorde ett par räddningar som fick Påarpsspelarna att slita sitt hår.

– "Ruben" räddade oss i den andra perioden, utan hans storspel hade vi halkat efter där, säger femmålsskyttenJohan Nilsson

Mitt i "Rubens" enmansshow steg Johan själv in i handlingen. Nilsson gjorde 3–2 efter ett solonummer där han lurade skjortan av hela Påarp. Påarp kvitterade till 3–3 minuten innan periodpausen.

I den tredje perioden var Påarps tryck inte lika intensivt men matchbilden var densamma. Påarp hade spelet, Göinge hade "Ruben" och Johan. Nilsson gjorde 4–3 efter ett skott längs golvet, Påarp kvitterade ånyo – sen kom avgörandet.

16.20 in på slutperioden, i spel fem mot fyra, vispade Johan Nilsson upp 5–4 i närmsta krysset från vänsterbacksposition.

– Det målet var nog det härligaste av dom fem, säger Johan när han funderar över sina fullträffar efter matchen.

Rubensson fortsatte sen att spika igen och med 1.07 kvar av matchen lyfte lille Johan iskallt in 6–4 i tom bur. Från egen planhalva. Precision var ordet.

Annons

– Det gick väl hyfsat,man får vara nöjd, flinade Nilsson.

Fredagskvällens understatement.

Marcus Nilsson

Göinge–Påarp 6-4 (2-2, 1-1, 3-1)

Göinge:Johan Nilsson 5, Patrik Nilsson.

Påarp:Jonatan Bild 2, Niklas Vikstrand, Johan Jeppsson..

INNEBANDY BROBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons