Annons

Två nya SM-silver till Anna Persson

ORIENTERING KRISTIANSTAD Hetaste lokale orienteraren i SM var utan tvekan Anna Persson Från FK Göingarna. I helgen utökade den 17-åriga talangen sin medaljskörd med två silver.
Sport • Publicerad 22 september 2003
Anna Persson.
Anna Persson.Foto: 

Det blev tre SM-medaljer till de lokala orienterarna i helgen.

Anna Persson från FK Göingarna tog silver i kortdistans i D18.

Annons

I budkavle blev det silver till Pan-Kristianstad i H20 och Göingarna i D20.

Det blev däremot ingen riktigt fullträff för seniorerna.

På kortdistansen sprang Panstjärnan Jörgen Olsson bort sig och blev bara 25:a.

Bäste Panlöpare var Johan Modig med en åttondeplats. Modig var nästan tre minuter bakom den överlägsne segraren Johan Ivarsson. Pan tog sig inte heller upp på pallen i budkavle. På den tredje sträckan förde Jörgen Olsson upp laget på femte plats, men närmare än så kom man aldrig.

Avslutaren Johan Modig sprang in på sjätte plats. I Pans lag ingick Thomas Jensen, Andreas Nilsson, Jörgen Olsson och Johan Modig.

Notera gärna att förre Härlövlöparen Rikard Gunnarsson ingick i det lag från Blekingklubben Orion som tog guld i budkavle.

– Jag gjorde en rejäl miss i slutet på min sträcka och tappade cirka två minuter men blev aldrig orolig eftersom jag litade på att Tobias Andersson styrka skulle fälla avgörandet, säger Rikard. I damjuniorklassen slog FK Göingarna till med ett silver i budkavle. Medaljen var Anna Perssons tredje i årets SM. Jättetalangen i D18 blev tvåa på klassisk distans förra helgen och i lördags blev hon tvåa på kortdistans.

– När jag vaknade i lördags trodde jag aldrig att det skulle bli ett nytt silver. Jag har ett år kvar i klassen, så jag är väldigt nöjd, skrattar Anna Persson.

Tillsammans med Charlotta och Erika Nilsson var hon ynka tolv sekunder från guldmedaljen i budkavle.

Riktigt lika nära guldet var inte Pans herrjuniorer.

Annons

Jakob Lööf, Erik Modig och Simon Svensson sprang först in på bronsplats, men när Göteborg blev diskat förvandlades medaljen till ett silver.

Vinnarna från Järla IF stod i en klass för sig och Pan gjorde aldrig något försök att ta sig ifatt.

– De har tre JVM-löpare i laget och de är mycket bra, säger avslutaren Simon Svensson som tog laget från sjätte till tredje plats innan varvningen på sista sträckan.

– Sedan sprang jag på säkerhet. Vårt mål var att ta en medalj och eftersom det var en svår bana var det onödigt att chansa. Vi är mycket glada för vårt silver.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons