Två nya spelare i truppen

Kristianstads IK förstärker inför premiären i allettan. Nu lånar man in backen Jonathan Zaar från Rögle, samtidigt som Mikael Johansson från IFK Arboga är klar för spel.
Sport • Publicerad 4 januari 2012

KRISTIANSTAD. 19-årige Jonathan Zaar lånas in från Rögle, ett lån som först och främst gäller i de två första matcherna.

Anledningen till det sena lånet är att Anton Mylläri har problem med foten och därför inte kan spela i kväll. Jonathan Zaar, som i år har spelat 21 matcher i allsvenskan, lånas in som en ersättare.

– Vi har en skada och det här gäller först och främst i två matcher. Mot Olofström och mot Mariestad på fredag, säger Mats Sundholm.

Även Mikael Johansson från Arboga är spelklar för KIK. 22-åringen är en permanent övergång och kommer som ersättare till Fredrik Bergdahl, som lämnade i början av december.

– Han var med och tränade och det kändes bra för honom och bra för oss, säger KIK-tränaren Mikael Tisell.

När det gäller Jonathan Zaar är han, trots sin unga ålder, en välmeriterad back. Han har spelat i alla ungdomslandslag från 16-årsåldern och har representerat Skåne i tv-pucken både 2007/08 och 2008/09.

– En bra spelare som har varit med från början i elitsammanhang med tv-pucken och uppåt, säger Sundholm.

Mikael Tisell kommenterar duon som ett nödvändigt tillskott.

– Vi hade inte så mycket annat val än att hitta en lösning på vårt backproblem, säger han.

INTERNAL INTERNAL
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.