Tvärstopp för Mjällby – igen

Trelleborgs FF flyt fortsätter – för Mjällby AIF blåser det stark motvind. De gulsvarta föll med 0–4 på Vångavallen trots att man var väl så bra som TFF i den första halvleken.
Sport • Publicerad 26 maj 2005
Tvärstopp för Mjällby i Trelleborg. Här är mittbacken Marcus Lindberg i kamp med Trelleborgs Alban Jusufi. Matchen slutade med Trelleborgsseger, 4–0. Bilder: Tomas Nyberg
Tvärstopp för Mjällby i Trelleborg. Här är mittbacken Marcus Lindberg i kamp med Trelleborgs Alban Jusufi. Matchen slutade med Trelleborgsseger, 4–0. Bilder: Tomas NybergFoto: 
Forne Hässleholmsspelaren Jimmie Augustsson på väg genom Mjällbyförsvaret.
Forne Hässleholmsspelaren Jimmie Augustsson på väg genom Mjällbyförsvaret.Foto: 

– Vi är bra med i de flesta matcherna, men det får man inga poäng för, suckar Markus Ekenberg.

– Vi får ingen utdelning, man kan inte bara skylla på otur när det händer gång på gång – och 4–0 är svårt att förklara bort, säger Mjällbys anfallare.

Mjällby har fallit tungt i slutminuterna vid samtliga tre hemmamatcher och då tappat onödiga poäng. Mot TFF var olyckan framme igen. Den här gången var man inte i närheten av några poäng, detta trots en spelmässigt bra första halvlek.

Mjällby dominerade spelet - och TFF gjorde målen: tre stycken och matchen var avgjord redan i paus.

– Vi är oerhört effektiva när vi får våra målchanser. Mjällby ska ha en eloge för sin insats. De ser inte ut som ett bottenlag, säger Trelleborgs tränare Conny Karlsson, som har det mesta med sig just nu och hans lag ligger i serieledning efter sju omgångar. Mjällbytränaren Sören Cratz valde att lyfta hatten för Trelleborg.

– Det märktes vilket lag som spelade i allsvenskan i fjol och vilket som hörde hemma i division II. De väntade ut våra misstag på ett lysande sätt, precis som jag hade befarat. Vi fick oss en fotbollslektion, säger han.

Mjällby inledde starkt och efter elva minuter fick Fredrik Olsson ett friläge. Olsson väntade dock för länge med sitt avslut och hemmamålvakten Rickard Rickardsson kunde parera.

– Hade vi gjort 1–0 där vet man aldrig hur det hade slutat, säger Ekenberg.

Minuten efter tog istället Trelleborg ledningen. Daniel Nilsson räddade först på mållinjen, men sedan gick bollen tillbaka till en omarkerad Dennis Melander i straffområdet. Han klippte till och när bollen gick in var det gott om trafik framför målet.

– Vi vill ha det till att det tar på en offsidestående spelare och när jag frågar linjemannnen efteråt så säger han att jag kanske har rätt. Det är sådant som gör att man vill kräkas, fräser Sören Cratz utan att vilja skylla förlusten på domaren.

Domaren kom i centrum på nytt i den 25.e minuten när han dömde en tveksam straffspark till hemmalaget.

TFF-spelaren vann nickduellen mot Daniel Nilsson men föll samtidigt över hans fot. Straffen kändes tveksam. Även 3-0 kom på straff. Detta sedan Simon Sjöfors dragit en Trelleborgare i armen. Fredrik Olsson hade ytterligare en vass chans och Simon Sjöfors nickade i ribbans översida. 3-0 i paus kändes nästan grymt.

– Och när de gör 4-0 på sitt första skott i andra halvlek då var det inte lätt för oss att spela. Vi har mycket boll, men det vinner man ingenting på. Det handlar om att göra mål pch idag kändes det som att Trelleborg var lite snabbare än oss i alla situationer, säger Sören Cratz.

Mjällbyspelarna krigade hela matchen, men åstadkom ytterst lite i den andra halvleken.

– Nu gäller det att vi slår Degerfors på söndag. Gör vi inte det är det kört, säger Cratz.

Jens Brogren

Matchfakta

Trelleborgs FF–Mjällby AIF 4-0 (3–0)

Målen:1–0 (13) Dennis Melander, 2–0 (25) Ivica Skiljo (straff), 3–0 (39) Ivica Skiljo (straff), 4–0 (72) Dennis Welander.

Varningar: TFF:Mattias Kronvall (27), Stephen Ademolu (53), Maif: William Leandersson (70).

Domare:Zarko Kovacevic, Västervik.

Publik:2003.

Mjällby AIF:Ola Wendel – William Leandersson, Markus Lindberg, Robin Cederberg, Daniel Nilsson – Philip Jonasson (57), Peter Hiir–Salakka, Simon Sjöfors, Johan Svensson –Fredrik Olsson (71), Markus Ekenberg.

Avbytare:Ola Olausson (mv), Richard Sandström, Tobias Johansson (57), Mattias Erlandsson, Ola Holgersson (71).

KungaliganK

Fredrik OlssonKKK

Markus EkenbergKK

Johan SvenssonK

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.