Tvingas bort trots SM-succé

Klubben står inför sin största juniorframgång genom tiderna. Då tvingas Kristianstad HK bort från arenan och handbollspalatset inne stan och flyttar till Tollarp.
Sport • Publicerad 5 mars 2013

– Vi har aldrig varit i steg fyra i SM tidigare, det känns väldigt tråkigt att inte få spela på vår hemmaplan, säger tränaren Oskar Ravhed.

Kristianstad Arena är ockuperad av en inomhusturnering i fotboll. Det retar vännerna i kusinsporten handboll så mycket att klistret kokar.

– Vi tvingas bort av fotbollen när det är vår hemmaplan och vi är en vinteridrott, jag tycker att det är väldigt trist, säger Ravhed.

Tvångsförflyttade

Nu får de flytta till Tollarps gamla men hemmakära sporthall. Publiken och fansen får en tur ut på landet och lite träsmak i sina postmoderna rumpor.

– Vi får göra det bästa av situationen och anpassa oss. Det ska bli roligt hur som helst, dessutom har vi några spelare som kommer från Tollarp, så de kanske känner sig hemma, säger Ravhed.

Det är en stor framgång an nå så långt som till fjärde rundan i SM-slutspelet. Kristianstad HK firar stora triumfer på alla fronter.

– Vi är bland de 16 bästa i Sverige bland juniorer nu, det kommer att bli väldigt tufft till helgen, säger Oskar Ravhed.

Han är mäkta stolt över sina unga talanger. Damhandbollen i Sverige är på stor frammarsch samtidigt som handbollsmetropolen Kristianstad nu också är på väg att få ett framgångsrikt damlag.

– Det gäller att vara bland de två bästa till helgen, då kan vi gå vidare till femte rundan, hoppas Ravhed.

Mikael Hallqvist
Andreas Jemn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.