Uddlöst K/W fick 1–1 mot jumbon

FOTBOLL VILAN. Kristianstad/Wä DFF tog på annandag pingst emot IFK Kalmar på hemmaplan. Tabelljumbon skulle vara en lätt match för K/W. Men glapp mellan lagdelarna och svårt med målskyttet räckte bara till oavgjort, 1–1 (0–1). – Vi har svårt att nå varandra i lagdelarna, konstaterade K/W: s enda målskytt Maria Nilsson efter matchen.
Sport • Publicerad 21 maj 2002
Målskytten Maria Nilsson och Angelique Sandberg jublar efter 1–1-kvitteringen mot Kalmar. Bild:
Målskytten Maria Nilsson och Angelique Sandberg jublar efter 1–1-kvitteringen mot Kalmar. Bild:Foto: 

Kristianstad/Wä inledde med ett par bra chanser där Irene Nilsson i Kalmarmålet hade svårt att mota bort bollen. Efter drygt tolv spelade minuter kommer så Kalmar i en kontring och Charlotte Karlsson gör en grov miss på ett rutiningripande, tappar bollen under sig och bollen rullar precis över mållinjen. Kallduschen var ett faktum och oron spred sig snabbt i hemmalaget. Deppigt blev spelet och tempot därefter. Det blev en dryg vandring i första halvlek. De 202 betalande på Vilans IP fick inte mycket för entrébiljetten. Spelet fanns där någonstans med något saknades. Det är alldeles tydligt att K/W är i skriande behov av en målskytt. – Vi har svårt att hitta varandra och det är stora luckor mellan lagdelarna, konstaterade Maria Nilsson, K/W:s enda målskytt under den här säsongen. Och det blev också Maria som fick göra hemmalagets enda mål – men det dröjde till den 65:e minuten. Anders Nicklasson bytte ut Jennie Andersson som kämpade tappert på skadade Maria Wanstadius plats mot Rebecca Persson. Bytet i sig fick fart och på sin enda riktiga målchans för dagen kvitterade Maria Nilsson till 1–1. Då hände något – en rad chanser radades upp – men målskyttet fattades och unga Nilssons 1–1-fullträff blev K/W:s enda. I slutminuterna fick gästerna straff, men bommade och poängen delades mellan lagen. En poäng som tabelljumbon Kalmar var långt mycket gladare för än hemmalaget K/W. – Tanken var ju att vi skulle spela vårt eget snabba markspel med korta passningar längs marken, men vi faller in i deras spel alldeles för lätt, suckade Anders Nicklasson. – Vi har svårt med självförtroendet framför mål, det syns ju tydligt, fortsatte han. – Vi tappar bollen alldeles för lätt på topp | vi vågar inte hålla i bollen och skjuta. En av de få som tycks kunna tygla modet är Maria Nilsson. – Ändå, tycker jag inte att jag gör någon bra match idag, vi borde gjort fler mål.

Av Mikael Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.