Annons

Uefas reservplan: EM-final i Budapest

EM-finalen i fotboll om drygt tre veckor kan komma att arrangeras på Ferenc Puskás-stadion i Budapest i stället för Wembley i London om inte Storbritannien ändrar sina karantänsregler, enligt .
Fotboll • Publicerad 18 juni 2021
55|662 åskådare såg gruppspelsmötet mellan Ungern och Porrtugal (0–3) på Ferenc Puskás-stadion i Budapest, enligt Uefas matchprotokoll.
55|662 åskådare såg gruppspelsmötet mellan Ungern och Porrtugal (0–3) på Ferenc Puskás-stadion i Budapest, enligt Uefas matchprotokoll.Foto: Laszlo Balogh/AP/TT

För inresande i Storbritannien i coronapandemin är det ett krav på tio dagar i karantän, om den inresande inte bor i landet. Något som kan ställa till problem under slutveckan av herrarnas pågående fotbolls-EM då semifinaler (6 och 7 juli) och final (11 juli) ska arrangeras på Wembley i Englands huvudstad London.

Enligt The Times kräver Uefa att Storbritannien ska ändra sina karantänsregler för inresande med EM-intresse, till exempel 2 500 arbetare. Om inte de brittiska myndigheterna går med på det kan EM-finalen flyttas till Ferenc Puskás-stadion i Ungerns huvudstad Budapest, enligt tidningen.

Annons

Ferenc Puskás-stadion var i tisdags värd för gruppspelsmötet Ungern–Portugal (0–3) inför 55 662 åskådare och på lördagen väntas återigen fullsatta läktare i mötet Ungern–Frankrike.

Anledningen till att Ungern tillåter så många åskådare under EM är att premiärminister Viktor Orbán, som är en stor fotbollssupporter, släppt på Ungerns coronarestriktioner trots att landet är ett av det värst covid-19-drabbade länderna i EU.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons