Uffe efter slakten: ”Nu är det kört”

Vinslöv var chanslöst mot serieledaren Heid. Och nu är chansen till allsvenskt kval mikroskopisk. ”Vi har väl nån promillechans kvar, men enligt mig så är det kört”, säger Vinslövstränaren Uffe Larsson.
Sport • Publicerad 4 mars 2013
Uffe Larsson
Uffe LarssonFoto: 

Tolv bollar i baken mot Heid.

Och när alla andra resultat inte gick Vinslövs väg så gick också kvaltåget.

– Men det var inte i den här matchen som det avgjordes. Det kändes halvkört redan efter hemmaförlusten mot H65, där vi verkligen hade chansen att sätta dit dom, säger Uffe Larsson, som inte försökte förklara bort gårdagens storförlust.

– Det var slakt, det är bara att vara ärlig och säga det. Heid är seriens bästa lag och de malde ner oss.

– De sprang fortare, hoppade högre och sköt hårdare än oss.

Två matcher

Med två omgångar kvar har Vinslöv tre poäng upp till H65, som möter jumbon Wasaiterna i nästa omgång.

– Som sagt, vi har någon promillechans kvar. Men det känns kört.

– Där är två sekvenser i serien som gör att vi missar kval. Det är när vi tappar ledningen i Anderstorp trots att vi har bollen i slutet – och sen är det då hemmamatchen mot H65, säger Uffe, som vet vad som hade behövts för ett avancemang till allsvenskan.

– Jag sa innan den här säsongen att om vi får Pär Möllerberg och Christian Sandberg från IFK så kommer vi att gå upp. Nu fick vi nöja oss med Sandberg och därmed också med en hyfsad säsong strax bakom de bästa, säger Uffe, som inte har funderat på nästa säsong ännu.

– Jag och Vinslöv ska väl prata, men jag kan inte säga något i dagsläget.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.