Ung-kortisar

Sport • Publicerad 9 maj 2005

Frida Persson trea i regionsfinalen

I lördags avgjordes regionsfinalen i rytmisk gymnastik för miniorer på Fröknegårdsskolan i Kristianstad.

Regionstävlingen består av tre deltävlingar som utförts under hösten 2004 samt våren 2005 och där endast de fem bästa får gå vidare till final. Frida som tävlar för föreningen GF-Balans i Vinslöv mötte i finalen fyra flickor, alla från föreningen Nevis RG, Staffanstorp. Finalen genomfördes med grenarna fristående program, rep samt band.

Emma Nilsson, Nevis RG, tog hem guldet, Marija Nedic, Nevis RG, silvret och Frida Persson åkte hem med brons.

Framgångar i Jönköping

I helgen har tävlingen Swedish Kart Festival körts som lockade stora startfält.

I den oväxlade klassen ICA hade Johan Andersson, Kristianstads Kartingklubb, en tung helg med motorhaverier under morgonträningen. I den stora finalen var det regn och Johan gjorde en fin uppkörning från tolfte plats till en femte plats.

– Jag byter däck till SM-serien och hoppas på en solig sommar. På torrt underlag var jag chanslös och på regn var det jämnt mot det andra däckfabrikatet.

Klubbkompisarna Fritiof Persson, Tommie Eliasson och Robin Svensson slutade på tolfte, 14:e respektive 16:e plats.

I växelbilsklassen ICC blev Ola Nilssons femma i den första finalen. I den slutliga finalen kom Ola in i mycket trafik och tappade några placeringar, och slutade sexa.

Ore bästa svenska klubb i Danmark

BK Ore blev bästa svenska klubb i den stora internationella tävlingen med sju deltagande nationer, Copenhagen Wrestling Cup. Ore med 22 deltagande brottare kom på fjärde plats med 26 poäng. Två svenska landskapsteam kom före, liksom danska klubben BK Thor.

I seniorernas tävling tog Ores nyförvärv en hel del poäng. Jalmar Sjöberg vann ganska lätt 120 kg medan Jonas Abrahamsson kom trea i 74 kg, liksom Henrik Carlsson i 55 kg och som blir klar för Ore något senare.

I kvinnornas tävling tog Ores Josefin Ekström guldet i 55 kg sedan hon besegrat de övriga tre i klassen, tre danskor, på fall. Systrarna Agusi blev tvåa och trea i klassen under. Emma Johansson var fjärde Oretjej som tog medalj sedan hon förlorat finalen mot Närkes Rebecca Landqvist. Osbys Lovisa Olli kom också tvåa i flicklasserna.

Ores tredje seger tog Teo Nikolic i knattarnas 26 kg. Här kom Hannes Chronvall trea i 32 kg. I pojkklasserna kom Vikings enda deltagare Max Ahlin tvåa, medan Ores Magnus Ziegler kom trea.

Bertil Åkesson

JNM i brottning i Hässlehom

På lördag, pingstafton, avgörs nordiska juniomästerskapen i brottning i Q-poolen, Hässleholm. Förutom de nordiska länderna deltar även Estland och Lettland, dock inte Litauen. 67 brottare är anmälda och hela mästerskapet avgörs på en dag.

Det är Brottarkademin i nordöstra Skåne som arrangerar, men förbundskapten Leo Mylläri har tagit ut den svenska truppen på tolv man.

Varje land får ha högst 15 man men det är bara Finland och Estland som anmält full kvot. Sverige och Norge har tolv vardera medan Danmark har nio och Lettland fyra.

Som Bladetsporten tidigare omtalat är Zackarias Tallroth uttagen i 66 kg som är största klassen med 17 anmälda.

Ores nyförvärv från Eslöv, Jalmar Sjöberg, har tre motståndare emot sig i 120 kg, två från Estland och en från Finland. Svenska coacher är Roger Tallroth och Peter Carlsson.

Bertil Åkesson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.