Annons

Ungdomens klubb saknar ungdomar

FOTBOLL Ta en titt på skylten. Näsby IF – ungdomens klubb. Jo, jo. Om en månad sparkar fotbollsserierna igång. Och Näsby IF har inte ett enda (!) ungdomslag.
Sport • Publicerad 14 mars 2001
Näsby IF har inte ett enda lag med i årets ungdomsserier. Förra säsongen hade klubben 150 unga spelare. Bild: RONNIE SMITH
Näsby IF har inte ett enda lag med i årets ungdomsserier. Förra säsongen hade klubben 150 unga spelare. Bild: RONNIE SMITHFoto: Ungdomens klubb saknar ungdomar.

–Det stämmer, tyvärr är det så, säger Bengt Forsén, nyvald ordförande i Näsby IF.

Bladetsportens kartläggning av den skånska fotbollsrörelsen har visat att småklubbarna på landsbygden har problem. Ivö och Balsby har tvingats lägga ner.

Annons

Kamp har begärt sig ner ett par serier i seriesystemet och Jägersborg/Wisseltofta vet fortfarande inte om de kommer till spel i division VI.

I samtliga dessa fall är orsaken: spelarbrist.

I Näsby finns det spelare. Här saknas ledare.

–Förra året hade vi 150 ungdomar i träning men tyvärr har vi saknat ledare som vill ta hand om dom. Istället har vi tvingats rekommendera spelarna till andra föreningar runt omkring, berättar Bengt Forsén.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons