Annons

Uppgifter: Apple intresserat av United-köp

Teknikjätten Apple uppges vara intresserade av att köpa den engelska storklubben Manchester United.
Tidigare i veckan meddelade Glazerfamiljen, som ägt klubben sedan 2005, att man kan tänka sig en försäljning.
Fotboll • Publicerad 24 november 2022
Apple uppges vara intresserat av att köpa Manchester United. Arkivbild.
Apple uppges vara intresserat av att köpa Manchester United. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP/TT
David Beckham sägs vara intresserad av ägande i förra klubben Manchester United. Arkivbild.
David Beckham sägs vara intresserad av ägande i förra klubben Manchester United. Arkivbild.Foto: Matias J. Ocner/AP/TT

Enligt lokaltidningen Manchester Evening News funderar teknikjätten Apple på ett eventuellt köp av Premier League-laget Manchester United.

Även Amancio Ortega, klädmärket Zaras grundare och i nuläget världens 18:e rikaste person, uppges ha visat intresse för att köpa United, skriver tidningen.

Annons

Den spanska 86-åringen ska ha vänt sig till chefer i klubben för att förhöra sig om ett eventuellt köp är möjligt, skriver lokaltidningen, som följer Manchester United på nära håll, med hänvisning till anonyma källor.

Ortega, som äger Inditex-imperiet, som i sin tur äger modekedjan Zara, är värd 62,8 miljarder dollar, enligt Forbes. Det motsvarar cirka 653 miljarder svenska kronor.

Även Manchester Uniteds klubbikon David Beckham uppges, enligt tidningen Financial Times (FT), vara intresserad av att på ett eller annat sätt delta i ett framtida ägande av United.

Financial Times skriver att David Beckham, enligt personer med insyn i ärendet, är öppen för att samtala med eventuella köpare av klubben och ansluta sig till deras bud.

Enligt FT har Beckham inte de finansiella muskler som krävs för att på egen hand köpa klubben, som tros kunna säljas för närmare sju miljarder pund, motsvarande omkring 88 miljarder kronor.

Däremot kan den förmögenhet han faktiskt har och hans långa historia med klubben spela en avgörande roll i någon form av investeringskonsortium, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons