Klart: Ny Tyringespelare till KIK

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Khalid Ibrahim till KIK.
Foto: Bosse Nilsson
Khalid Ibrahim till KIK.

Kristianstads IK har spikat truppen inför slutdelen av säsongen. Tyringeduon Christoffer Rasch och Khalid Ibrahim avslutar säsongen i KIK.

Vid midnatt stänger transferfönstret.

Kristianstads IK agerade timmarna innan stängning. Backen Christoffer Rasch hämtas från Tyringe, som säkrade kontraktet i hockeyettan genom att ta en poäng borta mot Tranås på onsdagskvällen.

– Han har gjort det bra i Tyringe och jag har sett honom under vissa tillfällen. Det är en rightback med bra spelförståelse och som kan användas i powerplay och boxplay, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson.

Den 24-årige norrmannen har gjort tolv poäng (1+11) på 24 matcher den här säsongen.

Christoffer Rasch på väg till KIK. Här i Kallinge/Ronneby-tröjan.
Foto: Lena Ehring
Christoffer Rasch på väg till KIK. Här i Kallinge/Ronneby-tröjan.

Rasch är spelklar till KIK:s match mot Dalen på fredagskvällen.

KIK drabbats av en ny skadesmäll. Forwarden Hampus Forsling, som fick ett skott mot handen i slutskedet av matchen mot Vimmerby, tvingas till operation.

– Forslings ena finger är brutet och han blir borta i minst en vecka. De kommer att sätta in stift i fingret, säger Joakim Johansson.

Det innebar att Joakim Johansson var tvungen att hitta en forward innan stängningsdags – och det gjorde han i form av 20-årige Tyringeforwarden Khalid Ibrahim, som har SHL-meriter från Skellefteå på kontot.

– Han har levererat trots att det har gått knackigt för Tyringe. Och jag tror att han kan växa in i det ytterligare när han får spela med bättre spelare. Det är en ung och lovande spelare som har fått en fin fostran i Skellefteå. Det känns som en bra lösning för oss, säger Johansson.

Hittills har det blivit tolv mål och tolv assist på 30 matcher under säsongen. Ett av målen kom i Kristianstads ishall i decemberderbyt där Ibrahim bjöd på ett riktigt drömmål.

Liksom Rasch är Ibrahim spelklar till KIK:s match mot Dalen.

Khalid Ibrahim.
Foto: Bosse Nilsson
Khalid Ibrahim.

KIK var även aktiva under onsdagen och tog då in Leksandsmålvakten Jonas Arntzen (dubbellicens), 17-årige Röglebacken Jakob Bondesson (dubbellicens) och forwarden Tony Papilla, som bröt sitt kontrakt med hockeyallsvenska Västervik.

Troja/Ljungby-duon Elias Edström och Tobias Törnkvist, som har lånats in av KIK i allettan, kommer att slutföra säsongen i den hockeyallsvenska klubben. Detta meddelade Troja/Ljungby på sin hemsida under torsdagen.

KIK räknar inte med att Sonny Karlsson (hjärnskakning) och Roger Ohlsson (do) kommer att spela mer med den här säsongen, vilket innebär att om/när KIK får tillbaka axelskadade backduon Jonas Halvarsson och Amil Krupic, samt fingerskadade Hampus Forsling, så har man åtta backar (nio med Jakob Bondesson) och 14 forwards i truppen.