unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Klart: Ny Tyringespelare till KIK

Kristianstads IK har spikat truppen inför slutdelen av säsongen. Tyringeduon Christoffer Rasch och Khalid Ibrahim avslutar säsongen i KIK.
Khalid Ibrahim till KIK.
Khalid Ibrahim till KIK.
Foto: Bosse Nilsson

Vid midnatt stänger transferfönstret.

Kristianstads IK agerade timmarna innan stängning. Backen Christoffer Rasch hämtas från Tyringe, som säkrade kontraktet i hockeyettan genom att ta en poäng borta mot Tranås på onsdagskvällen.

– Han har gjort det bra i Tyringe och jag har sett honom under vissa tillfällen. Det är en rightback med bra spelförståelse och som kan användas i powerplay och boxplay, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson.

Den 24-årige norrmannen har gjort tolv poäng (1+11) på 24 matcher den här säsongen.

Christoffer Rasch på väg till KIK. Här i Kallinge/Ronneby-tröjan.
Christoffer Rasch på väg till KIK. Här i Kallinge/Ronneby-tröjan.
Foto: Lena Ehring

Rasch är spelklar till KIK:s match mot Dalen på fredagskvällen.

KIK drabbats av en ny skadesmäll. Forwarden Hampus Forsling, som fick ett skott mot handen i slutskedet av matchen mot Vimmerby, tvingas till operation.

– Forslings ena finger är brutet och han blir borta i minst en vecka. De kommer att sätta in stift i fingret, säger Joakim Johansson.

Det innebar att Joakim Johansson var tvungen att hitta en forward innan stängningsdags – och det gjorde han i form av 20-årige Tyringeforwarden Khalid Ibrahim, som har SHL-meriter från Skellefteå på kontot.

– Han har levererat trots att det har gått knackigt för Tyringe. Och jag tror att han kan växa in i det ytterligare när han får spela med bättre spelare. Det är en ung och lovande spelare som har fått en fin fostran i Skellefteå. Det känns som en bra lösning för oss, säger Johansson.

Hittills har det blivit tolv mål och tolv assist på 30 matcher under säsongen. Ett av målen kom i Kristianstads ishall i decemberderbyt där Ibrahim bjöd på ett riktigt drömmål.

Liksom Rasch är Ibrahim spelklar till KIK:s match mot Dalen.

Khalid Ibrahim.
Khalid Ibrahim.
Foto: Bosse Nilsson

KIK var även aktiva under onsdagen och tog då in Leksandsmålvakten Jonas Arntzen (dubbellicens), 17-årige Röglebacken Jakob Bondesson (dubbellicens) och forwarden Tony Papilla, som bröt sitt kontrakt med hockeyallsvenska Västervik.

Troja/Ljungby-duon Elias Edström och Tobias Törnkvist, som har lånats in av KIK i allettan, kommer att slutföra säsongen i den hockeyallsvenska klubben. Detta meddelade Troja/Ljungby på sin hemsida under torsdagen.

KIK räknar inte med att Sonny Karlsson (hjärnskakning) och Roger Ohlsson (do) kommer att spela mer med den här säsongen, vilket innebär att om/när KIK får tillbaka axelskadade backduon Jonas Halvarsson och Amil Krupic, samt fingerskadade Hampus Forsling, så har man åtta backar (nio med Jakob Bondesson) och 14 forwards i truppen.

Läs mer