Annons

Uppgifter: NHL-start med slutspel direkt

Ishockey • Publicerad 8 maj 2020
Slutspel direkt. Så kan det bli om coronapandemin tillåter en återstart av NHL-säsongen för Elias Pettersson, bilden, och de andra spelarna. Arkivbild.
Slutspel direkt. Så kan det bli om coronapandemin tillåter en återstart av NHL-säsongen för Elias Pettersson, bilden, och de andra spelarna. Arkivbild.Foto: Jonathan Hayward/AP/TT

NHL kan komma att börja med slutspelet direkt om ishockeysäsongen återupptas i Nordamerika.

Enligt New York Post är fokus i diskussionerna mellan ligan och spelarfacket just nu att skrota resten av grundserien och i stället utöka slutspelet från 16 till 24 lag. Tidningen hänvisar till källor i båda läger.

Annons

När NHL pausades den 12 mars återstod nästan en månad av grundserien. Bakom skälen att skippa resten av grundserien anges bland annat risken för en andra våg av coronaviruset som skulle kunna slå till i höst.

De sju sista lagen i NHL är dessutom så långt efter en slutspelsplats i nuläget att det inte är realistiskt att de skulle ta sig dit. De lagen är Buffalo, New Jersey, Ottawa och Detroit från östra konferensen och Anaheim, Los Angeles och San Jose i väst.

Ett annat skäl är att den årliga draften skulle kunna hållas tidigare, kanske redan i juni.

Enligt tidningen finns i nuläget inga konkreta tidsplaner för när NHL kan starta, det är upp till myndigheterna, men tidigare har det spekulerats i en återstart i juli.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons