Annons

v 75 i sista stund

Sport • Publicerad 2 juni 2001

Spiken 1

Jazz Legend (V75-1) blev visserligen ”bara” tvåa i lördags, men får ändå klart godkänt betyg. Att han inte kunde röra en hysteriskt bra Pride Pershing är honom förlåtet. Den här gången finns bara ett hot, Jayhawk. Jag tror att Jazz Legend kan hålla ut sin konkurrent i startrusningen, och därmed är slaget vunnet.

Annons

Spiken 2

Spionage (V75-5) är en läcker häst med en blixtrande speed. Hon har aldrig provats i ledning, men enligt tränare Håkan Eriksson ska han försöka köra henne i front denna gång. Även om det skulle bli vinnarhålet tycker jag vinstchansen är stor. Spionage kan nämligen växla tempo på bara ett par steg, och den egenskapen kan visa sig guld värd på Åmåls korta upplopp.

Bortglömd

Jag har respekt för den som spikar Big Alex (V75-3). Det troligaste scenariot är trots allt att han spetsar direkt och sedan spårar runt om. Det finns dock en liten chans/risk att Revenue hinner före och då vill jag vara med och leka om de riktigt stora pengarna. Revenue är laddad efter ett halvt misslyckande i Italien. Han kommer att sälja sig dyrt om han hinner först.

Kom ihåg

Det är väl bekant vid det här laget, men förtjänar likväl påpekas - Åmåls bana är bara 800 meter. Det innebär att det blir fler kurvor i loppen, och ett kortare upplopp. Det gäller således att vara på plats i främre träffen direkt. Senast Åmål körde V75, för två år sedan, vanns alla sju loppen från ledningen.

Favorit i fara

Fickle Lady synnerligen sårbar. Inte nog med att hon själv är orutinerad och har bakspår. Hon har dessutom rygg på en galopplysten häst och kan tappa värdefulla metrar i starten. Gardera!

Varning

Med hängaren Quick Trouble (V75-6) (64%) stor favorit! Ginger Tree Alex (44%) går från statist till andrhandsfavorit i samma lopp. Kasmir Ås (14%) vill inte gärna vinna, och Rantanas Crown (14%) har tolftespår. Det här kan bli rena cirkusen. Skräll!!!

Annons

Kantbollen

Hallo King (V75-7) har släppt till på slutet, och var riktigt duktig som tvåa. Veijo laddar för ledning igen, och motståndet avskräcker inte direkt. Han har betydligt bättre vinstchans än vad streckningen (13 %) antyder.

Systemet

V75-förslaget är på 1200 rader och kostar 600 kr.

V75-1: 3 Jazz Legend (7,5).

V75-2: 1 Sweet Alice, 3 Nipper, 4 Nathalie Hornline, 5 Annli, 9 Fickle Lady (8,7).

V75-3: 2 Big Alex, 4 Revenue (3,5).

V75-4: 2 Pro Pax, 3 Thunderball, 4 Ninjo Galar, 5 Baron Indika (6,7).

V75-5: 1 Spionage (4,3).

V75-6: Alla tio hästarna.

Annons

V75-7: 2 Hof Brodde, 3 Hallo King, 6 Giorgio I.T. (1,7).

Sju strykningar: I V75-1 nr 4 Ufo Broline och 6 Copacabana, i V75-2 nr 6 The Fairy Girl, i V75-5 nr 10 Honey Value och 12 Wonder Swiss, i V75-6 nr 3 Step Domino och nr 11 Yamanys Gyu.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons