v75 i sista stund

Sport • Publicerad 16 juni 2001

Spiken 1

Jag tror stenhårt på Mr Claude (V75-3). Hur kan jag göra det? Han var blek på Solvalla och fick storstryk av Mastery som också är med i detta lopp. Jo, Mr Claude hade problem med en hov senast och kunde inte göra sig själv rättvisa. Han hade vunnit i Oslo med lucka dessförinnan. Han var kanske hela helgens läckraste värmning på Solvalla, och han tränar starkt efteråt. Det finns inget som tyder på vikande form. Spika!

Spiken 2

Ibiza Swing (V75-4) fick en konkurrent i knät i lördags, men flög fram när luckan kom och var nära att hinna fram. Nu är läget perfekt och motståndet i mina ögon aningen sämre. Det känns som en sund spik.

Låset

Jetong (V75-1) har varit rent fruktansvärd på slutet, inte minst Elitloppshelgen. Det troliga är att han tuggar ner allt på passande distans. Miami Cape har dock en sådan form att han kanske kan stå emot ända till mållinjen, framförallt allt om han släpps till ledningen.

Bortglömd

Drillo (V75-5) är det givna förstavalet, och Trollfager förste utmanare. Men glöm inte att betala för Valliano. Han är mycket bättre än raden, och det lilla fältet gör att han kanske kan tassa fram i hyggligt läge trots att han står jobbigt till. Bar streckad på var tionde kupong trots att det här motståndet är enklare än de han är van vid.

Favorit i fara

Eller favoriter i fara, till och med. Dynamit Brodde (V75-6) och Frosts Kickboxer är i stort sett jämnstreckade, men jag kan se båda förlora. Dynamiten har märkligt svårt på V75. Kanske beroende på att han inte är speciellt startsnabb och dessutom lite ospeedig. Får han bara lite mothugg tror jag han förlorar här också. Frosts Kickboxer är urstark och i bra form. Problemet är att han är av ”älgstorlek” och det luktar galopp lång väg från ett fjärdespår. Bakom är det vidöppet och jag målar på.

Kantbollen

Klass II (V75-7) är inget bra V75-lopp, och positionerna lär bli avgörande. Den som tar spets kan få bestämma och därmed ha god segerchans. Mr Best är startsnabb och jag tror han frontar om Krister Nilsson vill. Bara det räcker för att han ska streckas, men till det ska läggas att hästen är i sitt livs form. Fem procent!!!!

Varning

Tapto (V75-2) är kapabel, men samtidigt skör. Vi vet inte vilka spår urladdningen efter lång vila har satt i den stora kroppen. Jag tycker att hans hälsa är ett litet frågetecken och garderar.

Systemet

V75-förslaget är på 1080 rader och kostar 540 kr.

V75-1: 2 Miami Cape, 12 Jetong (6,3).

V75-2: 1 Mail Box, 3 Tom Collins, 5 Walls Lady Li, 6 Tapto, 8 Jupiter, 10 Bugger (9,11).

V75-3: 6 Mr Claude (9,1).

V75-4: 3 Ibiza Swing (7,6).

V75-5: 6 Drillo, 10 Trollfager, 11 Valliano (8,7).

V75-6: 1 Nobil Spectator, 2 Napoleon Star S., 3 Dynamit Brodde, 4 Frosts Kickboxer, 6 Moment of Truth, 7 Alf Plomb (5,11).

V75-7: 1 Mr Best, 2 Mack Ås, 3 It´s Rod Brick, 4 Lönshults Napoleon, 5 Queen Love (9,6).

Inga strykningar.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.